Puhetta maailmasta-logo

Puhetta maailmasta

News & Politics Podcasts >

Podcast by Esa Salminen & Pasi Nokelainen

Podcast by Esa Salminen & Pasi Nokelainen
More Information

Location:

Finland

Description:

Podcast by Esa Salminen & Pasi Nokelainen

Twitter:

@esasalminen

Language:

Finnish

Contact:

+358504649532


Episodes

Puhetta maailmasta 5: Konfliktit ja kriisit. Vieraana prikaatikenraali Mauri Koskela

1/10/2019
More
Suomen rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja, prikaatikenraali Mauri Koskela keskustelee Esa Salmisen ja Pasi Nokelaisen kanssa kriiseistä ja konflikteista. Miksi konflikteja on nyt entistä enemmän ja miksi ne ovat sitkeämpiä? Mikä oli suurin virhe Afganistanissa, ja miten Koskela oli mukana kahden tulen välissä estämässä laajamittaista aseellista konfliktia? Mitä Syyriassa pitäisi tehdä?

Duration:00:37:44

Puhetta maailmasta 4: Väestö kasvaa etenkin Afrikassa. Professori Pertti Haaparanta avaa syitä.

12/17/2018
More
Afrikan väestö kaksinkertaistuu. Löytyykö uusille afrikkalaisille töitä ja hidastuuko väestönkasvu vaurastumisen myötä, niin kuin muualla maailmassa on käynyt? Vastaamassa taloustieteen professori Pertti Haaparanta Aalto yliopistosta.

Duration:00:27:32

Puhetta maailmasta 3: Uskonnon paikka nykymaailmassa

11/28/2018
More
Professori Elina Vuola vastaa Esa Salmisen ja Pasi Nokelaisen kysymyksiin uskonnon paikasta maailmassa – ja antaa palautetta yksioikoisista kysymyksistä. Ei uskonto tai ainakaan uskonnollisuus mihinkään ole katoamassa, vaikka maailma vaurastuukin.

Duration:00:45:29

Puhetta maailmasta 2: Oppimisen kriisi, digitalisaatio ja disruptio. Vieraana keksijä Perttu Pölönen

11/10/2018
More
Maailma muuttuu vinhaa vauhtia. Työpaikkoja katoaa ja pitää oppia uusia taitoja. Miten käy koulun? Tulevatko innovaatiot jatkossa Myanmarin kaltaisista maista? Vieraana keksijä ja säveltäjä, Slushissa palkittu "luovin suomalainen" Perttu Pölönen. Esa Salminen ja Pasi Nokelainen haastattelevat nuorukaista, joka löytyy podcastin lisäksi MIT:n Innovators Under 35 Europe -listalta. Jakson linkit ja lisätiedot lähipäivinä osoitteessa https://kehityslehti.fi/kehitys-salminen/

Duration:00:46:41

Puhetta maailmasta 1: Ratkaisut ilmastonmuutokseen, vieraana Mari Pantsar

10/15/2018
More
Esa Salminen ja Pasi Nokelainen kysyvät maailman suurimpia kysymyksiä eri alojen asiantuntijoilta. Ensimmäisessä jaksossa vieraana Sitran ohjelmajohtaja Mari Pantsar. Jakson teemana kaikkein suurin kysymys, eli ilmastonmuutos. Sitralla on koko joukko ratkaisuja siihen, miksi poliitikot eivät ala jo toteuttaa?

Duration:00:36:34