Wijzen uit het Oosten-logo

Wijzen uit het Oosten

News & Politics Podcasts

In Wijzen uit het Oosten gaat Job Ravelli in gesprek met inspirerende en bijzondere mensen uit Overijssel. Job gaat op bezoek bij YouTubers, ondernemers en andere interessante figuren.

Location:

Hengelo, Netherlands

Description:

In Wijzen uit het Oosten gaat Job Ravelli in gesprek met inspirerende en bijzondere mensen uit Overijssel. Job gaat op bezoek bij YouTubers, ondernemers en andere interessante figuren.

Twitter:

@rtvoost

Language:

Dutch

Contact:

+31742456456


Episodes

Aflevering 9: Vincent Robijn, directeur van het Historisch Centrum Overijssel.

3/28/2020
In deze speciale aflevering van de Wijzen Uit Het Oosten spreekt Job met Vincent Robijn, directeur van het Historisch Centrum Overijssel. De aflevering staat in het teken van de bevrijding van Overijssel na De Tweede Wereldoorlog. In april van dit jaar is dat precies 75 jaar geleden. Vincent vertelt in de Podcast anekdotes over de laatste periode voor de bevrijding, hoe de wederopbouw is verlopen en waarom er door de overlevenden weinig over de oorlog gesproken werd. Daarnaast wordt er gesproken over de verschillende soorten vrijheid, het belang van vrijheid in onze huidige maatschappij en hoe onze kijk daarop voortdurend veranderd. 75 jaar vrijheid wordt gevierd met een Vrijheidstour door Overijssel. In het voetspoor van de bevrijders trekt de Vrijheidstour van 1 t/m 17 april door de provincie. Een touringcar onder de titel Vrijheidsexpres reist langs de steden en dorpen die op die dag bevrijd zijn. De Vrijheidstour sluit dagelijks af met een podiumprogramma. Op overijsselviertvrijheid.nl kun je onder andere vinden langs welke plaatsen de Vrijheidsexpres rijdt. Note: in de Podcast wordt verteld dat het landmark #OPGEZWOLLE om 18:00 uur wordt onthuld. Dit is niet correct. Het landmark zal om 15:30 uur worden onthuld.

Duration:00:39:46

Aflevering 8: ondernemer Frank Oonk

2/15/2020
Frank Oonk: "Ondernemen begint niet bij een goed idee, maar bij een goede deal". In deze aflevering spreekt Job met ondernemer en investeerder Frank Oonk. Frank is in 2012 gestart met zijn bedrijf RECNATION, waarmee hij onder andere werkt met kunstmatige intelligentie, machine learning, blockchain en conversational interfaces. In 2016 verkoopt hij dochteronderneming RECOGNIZE aan VolkerWessels Telecom, maar tussendoor weet hij zijn bedrijf op het nippertje van de ondergang te redden. Inmiddels heeft hij zijn leven zo ingericht dat hij naar eigen zeggen maar 4 uur per week werkt en de rest van de tijd doet wat hij leuk vindt. Naast zijn eigen bedrijf investeert hij ook nog in verschillende start-ups. Frank vertelt in de Podcast over hoe hij zijn eerste kapitaal heeft vergaard terwijl hij nog op de middelbare school zat, hoe hij zijn bedrijf heeft gered van een faillissement, hoe het kan dat hij nu maar 4 uur per week werkt, gouden tips, (bijna) fatale fouten en het hebben van een geautomatiseerd huis.

Duration:01:06:25

Aflevering 7: Hitproducer Robin Wesley.

1/18/2020
Robin is een muziekproducer die zijn beats online verkoopt. Afgelopen jaar had hij een omzet van een ton en hij heeft een nummer 1 hit in Vietnam op zijn naam staan. In deze podcast praten we over hoe zijn business in elkaar steekt, wat die nummer 1 hit in Vietnam hem heeft gebracht en welke projecten hij ernaast doet om zijn imperium uit te bouwen.

Duration:01:22:03

Aflevering 6: Emiel Kwekkeboom

1/4/2020
Job Ravelli spreekt deze aflevering met Emiel Kwekkeboom. Emiel is begonnen als afwashulp en heeft zich daarna opgewerkt tot kok bij De Bloemenbeek (De Lutte) en La Rive (Intercontinental Amstel Amsterdam). Tussendoor heeft hij ook nog meerdere kookprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Gouden Koksmuts. In mei van dit jaar heeft hij, samen met zijn vriendin Mandy Overbeek, fine dining restaurant Joann in Enschede geopend. Job en Emiel praten onder andere over het trainen voor kookwedstrijden, werkweken van 120 uur en over koken voor sterren als Barack Obama, Justin Bieber en Jay-Z.

Duration:01:34:27

Aflevering 5: profvoetballer Faysal Shayesteh uit Hengelo

12/21/2019
Faysal Shayesteh is een profvoetballer die is opgegroeid in Hengelo. Hij heeft in Nederland voor FC Twente, SC Heerenveen en Go Ahead Eagles gespeeld. Daarna is hij de grens overgegaan en is hij uitgekomen voor clubs uit Bulgarije, Iran, Maleisië en Thailand. Daarnaast was hij aanvoerder van het nationale elftal van Afghanistan en is hij in 2015 uitgeroepen tot Afghaans atleet van het jaar. Hoe is hij in het buitenland terecht gekomen? Hoe gaat hij om met de cultuurverschillen? En hoezo heeft hij een cricketspeler verslagen?

Duration:01:35:12

Aflevering 4: Crossfit-atleet Elwin ter Avest

12/7/2019
Elwin ter Avest (Enschede) is een Crossfit-atleet die bij de top van Nederland hoort en ambities heeft om bij de top van Europa te horen. In de podcast praten we onder andere over hoe hij een toernooi won na slechts 3 maanden training, gesponsord worden door Reebok, een mental coach cadeau krijgen van Arie Boomsma en wat hij allemaal moet doen en laten om succesvol te zijn.

Duration:01:03:27

Aflevering 3: Bastian Lievers (Borne) en Tim Blaney Davidson (Ede, Gelderland).

9/7/2019
Van oorsprong twee creatieven met inmiddels een eigen digitale studio Dot Alpha in Amsterdam. Tijdens hun studie aan de kunstacademie in Rotterdam wonnen ze de Future Lions award in Cannes, een prestigieuze wereldwijde wedstrijd voor creatives in o.a. de reclamewereld. Na aan de slag te zijn gegaan in Parijs, Londen en Amsterdam voor grote opdrachtgevers zoals Chanel, Google, NikeFootball, Rolls-Royce en KLM, hebben ze sinds begin 2018 hun eigen design studio in Amsterdam. Ze houden zich bezig met de positionering, strategie en ontwerp van merken en bedrijven in het digitale landschap. We praten met ze over hoe snel het is gegaan voor de jonge heren, over het verschil van het ontwerp van hun studie met de realiteit én het leven in Parijs en Londen.

Duration:01:21:10

Aflevering 2: Koen Bredeveld & Eric van Oosterbaan van Absolutely Fresh

8/10/2019
In deze aflevering van Wijzen uit het Oosten spreken Jasper en Job met Koen Bredeveld en Eric van Oosterbaan van Absolutely Fresh. Absolutely Fresh is de organisator achter grote festivals en feesten zoals Freshtival, Onder de Radar Festival, Airforce Festival en Absolutely Kingsnight. Koen en Eric zijn twee van de drie eigenaren van de organisatie en staan al jaren bekend om de goede kwaliteit van hun festivals en hun creativiteit.

Duration:01:37:26

Aflevering 1: Youtuber Nienke Helthuis (21) uit Almelo.

7/31/2019
Nienke Helthuis, beter bekend als NiceNienke, is 21 jaar en heeft op dit moment bijna 3.3 miljoen abonnees op YouTube waarvan het merendeel uit Brazilië komt. Ze werd bekend door in haar YouTube-video's een andere taal te spreken. Een van de video's werd opgemerkt en op een Braziliaanse Facebookpagina gepost waarna hij viral ging. De video is daar inmiddels meer dan 20 miljoen keer bekeken. Tegenwoordig reist ze vaak af naar het land om fans te ontmoeten, nieuwe deals te sluiten en haar Portugees te verbeteren.

Duration:01:08:55