Ekko-logo

Ekko

NRK Norway

Bli litt smartere hver dag. Mye om det forskere vet og hva engasjerte folk mener. Vi gir folk tid til å snakke ut, slik at du får mer å snakke om. En podkast med Martin Jahr og en hel haug flinke journalister.

Bli litt smartere hver dag. Mye om det forskere vet og hva engasjerte folk mener. Vi gir folk tid til å snakke ut, slik at du får mer å snakke om. En podkast med Martin Jahr og en hel haug flinke journalister.

Location:

Norway

Networks:

NRK Norway

Description:

Bli litt smartere hver dag. Mye om det forskere vet og hva engasjerte folk mener. Vi gir folk tid til å snakke ut, slik at du får mer å snakke om. En podkast med Martin Jahr og en hel haug flinke journalister.

Language:

Norwegian


Episodes

Spørretime: Døden - er vi godt nok forberedt?

7/8/2020
Slutten på livet - hvordan skal man forholde seg til den? Vi ba dere lyttere komme med spørsmål, erfaringer og undringer om døden. Responsen var enorm! Dette er EKKOs spørretime med Ellen Wesche-Guttormsen og eksperter.

Duration:00:56:07

Praten om døden

7/8/2020
Han etterlater noe spesielt til barna sine ... EKKOs Tuva Jorfald tok praten om døden med sin far, kunstneren Øivind S. Jorfald.

Duration:00:15:20

Stillehavsøsters sprer seg

7/6/2020
Stillehavsøsters ødelegger badeplassene våre og sprer seg rundt om i landet. Og hva skjedde egentlig med blåskjellene? Laget av: Vibeke Røiri og Rikke Eckhoff

Duration:00:24:17

Å miste en man elsker

7/3/2020
Astrid ble mor og mistet mammaen sin samtidig. Hvordan leve med sorg og hva skjer når man ikke lengre sørger? Laget av: Astrid Skiftesvik Bjørkeng og Rikke Eckhoff

Duration:00:25:37

Spørretime: Hvordan finne den rette?

7/1/2020
Bør man gi det virkelige livet en sjanse før man går til sjekkeapper som Tinder eller Sukker? Dette og mer får du svar på i denne EKKO spørretimen. Rikke Eckhoff styrer ordet, ekspertene svarer.

Duration:00:55:35

Den stille våren 4:4

6/30/2020
Med koronakrisen oppstod en stillhet med rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre uvanlige opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren. I denne episoden: * Gulspurven er en romantisk elsker, en regnskapsfører - og en varsler! * Bøksangeren vet å behandle klingende mynt! * Den sagnomsuste nattergalen er her, med sine poetiske slag og triller. * Myrsanger-hannen imiterer fugler som kommer i dens vei. *...

Duration:00:37:25

Den stille våren 3:4

6/30/2020
Med koronakrisen oppstod en stillhet med rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre uvanlige opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren. I denne episoden: * Skal man finne dvergspetten, må man lytte etter trommevirvler. * Bli med og lær deg å skille mellom havesanger og munk! * Møt den bittelille fuglekongen i en blomstrende hvitveis-bakke ... * Låvesvalen er en virtuos flyver, et jager-ess og en...

Duration:00:29:46

Den stille våren 2:4

6/30/2020
Med koronakrisen oppstod en stillhet med rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre uvanlige opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren. I denne episoden: * Rødvingetrosten er en knallhard dialektforkjemper! * Froskedammen gir til beste vårens store, elleville samleie. * Endelig er vårens store troste-kor her!. * Ved landets hovedflyplass er det velsignet stille. * Langdistansetrekkerne har flydd 10.000...

Duration:00:23:09

Den stille våren 1:4

6/30/2020
Med koronakrisen oppstod en stillhet med rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre uvanlige opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren. I denne episoden: * Kjøttmeisen er fuglebrettets lille venn på vinteren. * Kvinendene kurtiserer så det plystrer i vingene. * Svarttrosten feirer de nye, gode tidene i stille gater. * Oslos fagre Maridal var porten inn til naturromantikken for 150 år siden. * Natt og regn...

Duration:00:24:39

Den stille våren 11:24

6/29/2020
Langdistansetrekkerne begynner å komme opp fra Afrika. De har flydd 10.000 kilometer uten kart og kompass - eller er det kanskje nettopp det de har? Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:05:42

Den stille våren 16:24

6/29/2020
Låvesvalen er en virtuos flyver, et jager-ess og en krigsveteran. Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:06:31

Den stille våren 17:24

6/29/2020
På jakt etter stillheten sitter Halfdan med et glass genever på sin veranda, men stille er det ikke når tårnsvalene eller tårnseilerne kommer. Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:04:10

Den stille våren 9:24

6/29/2020
Endelig er vårens store trostekor her! Og Tarjei Vesaas mystiske rugde trekker over grantoppene i skumringen. Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:04:38

Den stille våren 20:24

6/29/2020
En ti-øring på en glassplate. Bøksangeren vet å behandle klingende mynt! Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:03:38

Den stille våren 19:24

6/29/2020
Gulspurven er en romantisk elsker i Tyskland. I Norge er han en regnskapsfører – og en varsler! Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:05:47

Den stille våren 3:24

6/29/2020
Koronaen hersker i den vanligvis pulserende hovedstaden, mens svarttrosten feirer de nye, gode tidene i stille gater. Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:04:52

Den stille våren 24:24

6/29/2020
Det store koret! Bli med og hør forsommerens samlede fuglejubel – med en bismak. Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:11:45

Den stille våren 6:24

6/29/2020
En uerfaren måltrost hann gjør sitt beste for å få oppmerksomheten fra et granspir. I konkurranse med ringdue, gjerdesmett og rødvingetrost ... Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:05:58

Den stille våren 22:24

6/29/2020
Myrsanger hannen er en liten båndopptager: Den imiterer fugler som kommer i dens vei – fra Sør-Afrika til Norge - og spiller dem av på perfekt vis, i ekspressfart. Alt for å imponere damene ... Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:08:18

Den stille våren 23:24

6/29/2020
Åkerriksen er blitt uhyre sjelden på grunn av det moderne landbruket. Men vi har funnet en! Med koronakrisen kom også en stillhet som gav rom for noe annet enn det vanlige ... Og Halfdan Bleken benyttet anledningen til å gjøre unike opptak. Her får du en annerledes serie - med lyden av naturen denne pussige våren.

Duration:00:04:37