Nakokulmia mesokosmoksesta-logo

Nakokulmia mesokosmoksesta

Philosophy Podcasts >

Podcast-muotoon saatettuja esseekirjoituksia, haastatteluja ja reflektiivisiä puheenvuoroja ikiaikaisista ja ajankohtaisista aiheista.

Podcast-muotoon saatettuja esseekirjoituksia, haastatteluja ja reflektiivisiä puheenvuoroja ikiaikaisista ja ajankohtaisista aiheista.
More Information

Location:

Finland

Description:

Podcast-muotoon saatettuja esseekirjoituksia, haastatteluja ja reflektiivisiä puheenvuoroja ikiaikaisista ja ajankohtaisista aiheista.

Language:

Finnish


Episodes

Episodi 9: Tiedon luonnetesti 5/5

4/15/2019
More
Tämä on viimeinen osa viisiosaisesta esseejulkaisusta. Käsittelen esseessäni tietoa tavalla, joka on erottamaton subjektista eli minusta kokemusteni ja havaintojeni muistelijana ja tulkitsijana. Pyrkimyksenäni on esitellä henkilökohtainen tieto-oppini niin, että se toimii muiden kirjoittamieni tutkielmaesseiden tietoon liittyvien käsitysten riittävän laajana ja konkreettisena tarkastelupohjana.

Duration:00:39:51

Episodi 8: Tiedon luonnetesti 4/5

4/2/2019
More
Tämä on neljäs osa viisiosaisesta esseejulkaisusta. Käsittelen esseessäni tietoa tavalla, joka on erottamaton subjektista eli minusta kokemusteni ja havaintojeni muistelijana ja tulkitsijana. Pyrkimyksenäni on esitellä henkilökohtainen tieto-oppini niin, että se toimii muiden kirjoittamieni tutkielmaesseiden tietoon liittyvien käsitysten riittävän laajana ja konkreettisena tarkastelupohjana.

Duration:00:51:37

Episodi 7: Tiedon luonnetesti 3/5

3/18/2019
More
Tämä on kolmas osa viisiosaisesta esseejulkaisusta. Käsittelen esseessäni tietoa tavalla, joka on erottamaton subjektista eli minusta kokemusteni ja havaintojeni muistelijana ja tulkitsijana. Pyrkimyksenäni on esitellä henkilökohtainen tieto-oppini niin, että se toimii muiden kirjoittamieni tutkielmaesseiden tietoon liittyvien käsitysten riittävän laajana ja konkreettisena tarkastelupohjana.

Duration:00:27:40

Episodi 6: Tiedon luonnetesti 2/5

3/4/2019
More
Tämä on toinen osa viisiosaisesta esseejulkaisusta. Käsittelen esseessäni tietoa tavalla, joka on erottamaton subjektista eli minusta kokemusteni ja havaintojeni muistelijana ja tulkitsijana. Pyrkimyksenäni on esitellä henkilökohtainen tieto-oppini niin, että se toimii muiden kirjoittamieni tutkielmaesseiden tietoon liittyvien käsitysten riittävän laajana ja konkreettisena tarkastelupohjana.

Duration:00:38:44

Episodi 5: Tiedon luonnetesti 1/5

2/18/2019
More
Käsittelen tässä viiteen osaan jaetussa esseessä tietoa tavalla, joka on erottamaton subjektista eli minusta kokemusteni ja havaintojeni muistelijana ja tulkitsijana. Pyrkimyksenäni on esitellä henkilökohtainen tieto-oppini niin, että se toimii muiden kirjoittamieni tutkielmaesseiden tietoon liittyvien käsitysten riittävän laajana ja konkreettisena tarkastelupohjana.

Duration:00:34:32

Episodi 4: Elämänfilosofia ja arkikieliset käsitteet

2/4/2019
More
Pohdimme tässä jaksossa ruusuristiläisen Jukan kanssa, mitä filosofi, elämänfilosofia ja arkikielinen filosofointi voisi tarkoittaa nykyaikana.

Duration:01:02:08

Episodi 3: Ajattelun loppu

1/21/2019
More
Erilaisia loppuja on esitetty iät ja ajat maailmanlopusta erillisyyden, ajan ja jopa filosofian loppuihin. Tulisiko siitä millainen kriisi tai katastrofi, jos lopettaisimme ajattelemasta? Esitän tässä dialogina kirjoitetussa esseessä, että ajatuksettomasta tilasta nouseva ensikriisi voi hyvinkin olla uuden taidon ja siinä mielessä kokonaan uuden tiedon alku.

Duration:00:35:40

Episodi 2: Filosofia - Hölynpölyä vai puhdasta immanenttia?

1/7/2019
More
Miksi aloitan Näkökulmia mesokosmoksesta podcast-sarjan pohtimalla mitä tieto, käsitteet ja ajatukset tarkoittavat?

Duration:00:29:23

Episodi 1: Alkulähtökohdista Kaikkikeskukseen

12/24/2018
More
Pohdin tässä esseessä, mistä ymmärtämisessä ja tiedon välittämisessä on kyse.

Duration:00:24:17