Sommer i P2-logo

Sommer i P2

Podcasts >

More Information

Location:

Oslo, Norway

Genres:

Podcasts

Language:

Norwegian


Episodes

Programleder Are Sende Osen om å være alene og ensom som 13 år

8/18/2018
More
Han skulle ønske han kunne ha reist tilbake i tid, til sitt 13 år gamle jeg, og sagt til seg selv: Ikke gi opp Are! Det blir bedre! For det ble jo det. Are Sende Osen er kjent som programleder for Are og Odin og På tro og Are. I Sommer i P2 forteller han om hvordan en ganske uskyldig fluorskylling fikk store konsekvenser, om lærerfaren som ikke orket å være pedagogisk på hjemmebane, og den gangen, ganske nylig, da han, ateisten, ba en inderlig bønn til Jesus.

Duration:00:30:50

Karoline Krüger om forandring, om de beskjedene i livet som gir harehjerte og fyrstikkbein.

8/17/2018
More
Karoline Krüger om det å være midtveis i livet, om det som forandrer seg, om plutselige hendelser som endrer alt.

Duration:00:29:01

Hedda Gray Lægreid har søkt fem ganger på teaterhøyskolen uten å komme inn

8/15/2018
More
Da Hedda var 19 år gammel var hun på sin første opptaksprøve til teaterhøgskolen i Oslo og framførte en monolog der hun spilte en avdanka, alkoholisert, middelaldrende mann. Det gikk ikke så bra. Nå er hun 25 år, og har fått enda flere avslag. Hvorfor fortsetter hun å utsette seg for nervepåkjenninger og nederlag? Hva er det hun egentlig vil?

Duration:00:31:40

Maria Gilani om den gode, flerkulturelle oppveksten

8/14/2018
More
Maria Gilani har mor fra Pakistan og nylig har hun selv fått tvillinger. Hva vil Maria ta med fra morens måte å oppdra barn på?

Duration:00:56:04

Skuespiller Tor Itai Keilen vil ikke lenger skjule sin jødiske bakgrunn

8/12/2018
More
Da Tor Itai Keilen begynte på ungdomsskolen, sluttet han å fortelle medelever at han var fra Israel. Jo eldre han ble, jo tydeligere ble det for ham at det var flere grunner til å skjule sin jødiske identitet. Denne våren har han stått på hovedscenen på Det Norske Teatret i forestillingen "Utafor" for å fortelle om sin oppvekst som jøde i Norge i dag, om hvor mye tid han har brukt på å skjule sin kulturelle tilhørighet, og hvorfor han ikke ønsker å gjøre det mer.

Duration:00:33:25

Scenekunstner Katja Lindeberg om frykten for å mislykkes

8/11/2018
More
Hvorfor er hun så redd for hva andre folk synes om henne? Katja Lindeberg er scenekunstner og utdannet teaterklovn, og her forteller hun om frykten for å mislykkes, og oppdagelsen av at det er nettopp i feilene at det vakre oppstår. Som klovn kan hun forløse andre mennesker gjennom å vise sin egen sårbarhet, for med et stort hjerte og mye humor kan klovnen bevege seg helt på kanten - av det som er tillatt.

Duration:00:35:36

Andreas Ribe soner en lang dom og forteller fra innsiden av norske fengsler

8/10/2018
More
Hva gjør frihetsberøvelsen med selvbildet ditt og hvordan får den innsatte egentlig gjort opp for seg? Filosof Andreas Ribe gir et unikt og åpent innblikk i fengselslivet. Han kom i en situasjon som endte med at han drepte en annen mann og fikk 14 års fengsel. Han har opplevd depresjon, sinne og frustrasjon i møte med fengselsvesenet, men også håp og forsoning.

Duration:00:27:49

Forfatter og slampoet Fredrik Høyer om nostalgi og Drammen

8/9/2018
More
Forfatter og slampoet Fredrik Høyer er opptatt av gamle ting, også Drammen fra tiden før han bel født.

Duration:00:37:03

Bygdesosiolog Bjørn Egil Flø om familiens gård og sitt eget dystre syn på landsbrukspolitikk

8/7/2018
More
Bygdesosiolog Bjørn Egil Flø er født og oppvokst på et lite bruk i Sunnmøre, der det har vært fiskebønder i utallige generasjoner. I dagens Sommer i P2 forteller Flø om farens kamp for å berge bruket, til tross for en landsbrukspolitikk som har gjort det stadig vanskeligere å drive gården.

Duration:00:33:12

Samfunnsdebattant Camilla Ahamath om å finne sin egen stemme

8/6/2018
More
Etter ti år som journalist ønsket Camilla Ahamath å bruke stemmen sin til noe viktig i en kaotisk verden der hat og hets blir vanligere. Spesielt for kvinner som er brune i huden og har et muslimsk etternavn som Camilla selv.

Duration:00:24:54

Artist Mira Berggrav Refsum om kropp, sex og metoo

8/5/2018
More
Artist Mira Berggrav Refsum har vært opptatt av kropp og sex så lenge hun kan huske, og har stått på scenen som musiker kun i en bitteliten badredrakt. Men selv om hun snakker fritt om kropp og sex har ikke forholdet til egen kropp vært uproblematisk. Og det siste årets metoo-diskusjonene har satt i gang mange tanker.

Duration:00:29:48

Sykkelaktivist Sven Otto Scheen kjemper for bedre sykkelstier i Roma

8/4/2018
More
Det siste året har sykkelaktivist Sven Otto Scheen jobbet med å lage en sykkelsti langs Tiberelven fra Roma til Middelhavet. I Sommer i P2 forteller han om timene ute i det romerske bjørnebærkrattet og hvorfor han har valgt å kalle opp stien etter forfatteren Pasolini.

Duration:00:27:49

Musiker Lars Lillo-Stenberg om musikken han ønsket seg.

8/3/2018
More
Musiker Lars Lillo-Stenberg ønsket seg ny musikk til alle bursdager i oppveksten. Hør hvilke det var. (Merk: Selve musikken blir ikke avspilt i podcasten pga opphavsrettigheter).

Duration:00:37:56

Skribent Siri Økland om å rydde før man skal dø

8/3/2018
More
Journalist og forfatter Siri Økland i Bergen har uhelbredelig kreft. I Sommer i P2 forteller hun om å rydde i sitt eget liv. Og om hvordan tingene vi tar vare på bærer i seg minner om hvem vi er og hvem vi var.

Duration:00:26:08

Norsk-iranske Mina Bai forteller om å leve med en flytende identitet

8/2/2018
More
Blogger og samfunnsdebattant Mina Bai flyktet fra Iran i 1992. I Sommer i P2 deler hun sine tanker om skammen over å ikke føle seg norsk nok, om forskjellene mellom norsk og iransk kultur, og om det å leve med en flytende identitet.

Duration:00:35:28

Lege Kari Løvendahl Mogstad om å være både synlig og sårbar

7/31/2018
More
Å passe inn, er et menneskelig overlevelsesinstinkt. Da er det en utfordring å være både synlig og sårbar på en gang. Kari Løvendahl Mogstad er lege, skribent og foredragsholder. I Sommer i P2 snakker hun om å snu vanskelige erfaringer i livet til noe positivt, og at vi ikke skal være så redde for å feile og dumme oss ut, fordi det kan gi oss ballast til å tåle motgang i livet at livet. Og når hun trenger å jordes, går hun til et helt spesielt tre.

Duration:00:32:26

Lege Kristine Hjulstad forteller hvordan det var å få livstruende kreft som tenåring

7/28/2018
More
For å overkomme den store følelsen av ensomhet begynte Kristine Hjulstad å gå alene på restaurant som 18-åring. Hun deler på en sår fortelling om hvordan det var å få livstruende kreft som 16-åring, og miste kontakt med det vanlige livet. Men også den vakre fortellingen om hvordan trylling og magi holdt håpet oppe og om han som sa at arret på magen hennes var som 30 kyss.

Duration:00:35:01

Kulturberte Kari Helene Skog forteller om hvordan hun skjønte at det var best å være åpen om alt

7/27/2018
More
Hva skjer med et menneske når gudstroa blir satt på de vanskeligste prøvene? Hvor går grensen for hva som er privat og hva som skal snakkes åpent om? Hvilke former tar kjærlighet gjennom et liv? Dette er noen av temaene Kari Helene Skog, kulturberte og prestedatter fra Nord-Troms, tar for seg i "Sommer i P2".

Duration:00:27:58

Musiker og komponist Andreas Ihlebæk er avhengig av å kjede seg.

7/26/2018
More
Musiker og komponist Andreas Ihlebæk er avhengig av å kjede seg. Det er nemlig i tomrommene de gode ideene kommer. I sommer har han bosatt seg i Stavern for å kjede seg maksimalt, men verden har en tendens til å komme innpå uansett hvor flink du er til å stenge den ute.

Duration:00:32:28

Petter Myhr, direktør for Olavsfestdagene forteller om et uerstattelig tap

7/24/2018
More
Foreldrene hans hadde bare ett håp og én ambisjon for barna: At de skulle bli gode, ærlige mennesker som bryr seg om alle slags folk. Og så hadde de et inderlig håp: At de skulle bli bevart i troen. Petter Myhr, direktør for Olavsfestdagene forteller om et uerstattelig tap, om å være forelsket i bestevennen i årevis, uten at hun visste om det, og om å bli reddet av Bob Dylan og vissheten om at vi bare har ett liv.

Duration:00:23:18