Walkfeelingpodden-logo

Walkfeelingpodden

Podcasts

Arbetar hela din kropp som ett team? Vad skulle det innebära för dig om den gjorde det? I den här podcasten funderar vi över vad som är orsak till smärta, stelhet och olika skador, och vad vi själva kan göra för att uppnå en större frihet när vi rör oss. "Om du lyssnar på din kropp när den viskar, behöver du inte höra när den skriker."

Arbetar hela din kropp som ett team? Vad skulle det innebära för dig om den gjorde det? I den här podcasten funderar vi över vad som är orsak till smärta, stelhet och olika skador, och vad vi själva kan göra för att uppnå en större frihet när vi rör oss. "Om du lyssnar på din kropp när den viskar, behöver du inte höra när den skriker."

Location:

Sweden

Genres:

Podcasts

Description:

Arbetar hela din kropp som ett team? Vad skulle det innebära för dig om den gjorde det? I den här podcasten funderar vi över vad som är orsak till smärta, stelhet och olika skador, och vad vi själva kan göra för att uppnå en större frihet när vi rör oss. "Om du lyssnar på din kropp när den viskar, behöver du inte höra när den skriker."

Language:

Swedish

Contact:

0707-59 38 83


Episodes

37: The Art of listening "Walkfeeling tapas"

9/8/2021
The founder of Walkfeeling and Runfeeling, Murdo Mackay, share his view on the experience of listening by heart to someone - and how it feels to be listened to. Music: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Host: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:11:56

36: Better circulation - Less pain!

9/1/2021
Murdo Mackay, founder of Walkfeeling and Runfeeling, talks about how pain gives us whispers and signals, but also how we can live healthier and more free. podd@walkfeeling.se Music: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Host: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:09:36

35: Potentialen i Runfeeling. Walkfeeling tapas

8/4/2021
Frihet, glädje och rörelse - är det möjligt för en 65-åring? Det menar Murdo Mackay som springer snabbare vid 65 års ålder än som 35-åring. Men, tro inte på allt vi säger; kom in och prova! Runfeeling behöver fler coacher och i det här avsnittet hör du Murdo Mackay, grundare av Runfeeling, berätta mer om vad det innebär att vara en Runfeeling Rörelsecoach. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med...

Duration:00:08:59

34: Walkfeeling och Runfeeling Academy. Walkfeeling tapas

7/28/2021
Att kunna arbeta med något som förändrar livet - inte bara personligen utan för många människor, och dessutom få en helt ny karriär! Hör grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackay, berätta om utbildningarna i Walkfeeling och Runfeeling Academy. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:08:54

33: Karriär som Rörelsecoach. Walkfeeling tapas

7/20/2021
Hur skulle det kännas att kliva upp på morgonen och veta att dagen fylls med glädje, möten och möjlighet att på riktigt hjälpa människor? Hör om möjligheten att utbilda dig till Diplomerad Rörelsecoach i Walkfeeling Academy och Runfeeling Academy. Grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackay, bjuder in fler att i rollen som coach sprida rörelseglädje och frihet. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to...

Duration:00:09:58

32: Är det för enkelt att säga JA? Walkfeeling tapas

6/9/2021
Hur kan ett enkelt “ja” tolkas olika? Betyder det något annat om ett “ja” följs av en förklaring eller ett förtydligande? Det här är något som grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackay, funderat mycket kring. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:08:01

31: Du är unik! Walkfeeling tapas

6/2/2021
Hur ofta möts du som den unika person du är? Även om vi människor har många likheter så är alla unika. Det är en av grunderna i det synsätt som Walkfeeling och Runfeeling utgår ifrån. Murdo Mackay, grundare av Walkfeeling och Runfeeling, brinner för att alla klienter ska känna sig sedda utifrån sina förutsättningar. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare:...

Duration:00:11:14

30: Huvud och nacke. Walkfeeling tapas

5/26/2021
Hur påverkas vårt rörelsemönster av hur vi håller huvudet? Vad innebär det för resten av kroppen om vi har spänningar i nacken? Hör Murdo Mackay, grundare av Walkfeeling och Runfeeling ge sin syn på vikten av att titta framåt istället för ner i marken när vi går. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:12:24

29: Hur kan 20 minuter förändra ditt liv? Walkfeeling tapas

5/19/2021
Tänk om 20 minuter kan förändra ditt liv? Grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackay, berättar om fördelarna med att göra en Rörelseanalys och vad klienter lärt sig av dem. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:09:03

28: Maxa träningen - det lätta sättet. Walkfeeling tapas

5/12/2021
Går det att träna sig starkare och snabbare utan att pressa sig över gränsen? Måste vi ha blodsmak i munnen för att bli bättre löpare? Grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackay, berättar hur du kan maximera din träning utan att plåga dig. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:10:43

27: Kroppen talar - vad säger din? Walkfeeling tapas

5/5/2021
Hur väl lyssnar du på kroppens signaler? Vilken skillnad blir det när vi börjar lyssna och känna efter istället för att bara köra på oavsett det kroppen “säger”? I detta avsnitt av podden utvecklar grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackay, sina tankar kring att lyssna på kroppen. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:12:58

26: Vem lärde dig att gå? Walkfeeling tapas

4/28/2021
Ofta tänker vi att våra föräldrar lär oss att gå - men är det verkligen så? Och hur kommer det sig att de flesta barn rör sig fritt utan smärta medan många vuxna har ont när de rör sig? Walkfeelings medgrundare Murdo Mackay ger sin syn på vem som borde lära av vem. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:12:30

25: Lyssna på kroppen. Walkfeeling tapas

4/21/2021
Hur skiljer sig Walkfeeling och Runfeeling jämfört med annan träning? Vad innebär det att lyssna på kroppen, och vad säger den? Vi har pratat om det tidigare, och nu är vi där igen - att lyssna på kroppen. Grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackay, är med i avsnittet. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:13:55

24: Nu räcker det! Walkfeeling tapas

4/14/2021
“Enough is enough!”. Är du trött på att kroppen gör ont? Har du ledsnat på att inte kunna göra det du önskar i livet? Att du inte trivs på jobbet eller att någon annan del i livet inte är på det sätt du önskar? “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:15:34

23: Varför smärta? Walkfeeling tapas

4/7/2021
Varför får vi ont i kroppen, utan att ens ha skadat oss? Och hur kommer det sig att du får tillbaka samma smärta eller värk trots att du fått en behandling eller skadan har läkt? I avsnittet hör du grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackay, om sin syn på smärta och hur sättet vi rör oss på kan påverka det allmänna hälsoläget i kroppen. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen...

Duration:00:11:19

What is it like being Santa?

11/30/2020
The Walking Scotsman, Murdo Mackay, skickar en julhälsning! www.walkfeeling.se Piano: Anton Lövgren. Musik: Silent Night. Producent: Anton Melin.

Duration:00:01:36

22: Flow!

10/8/2020
Hur påverkas vår rörelse när vi får alla instrumenten (delarna) samstämda? Kan upplevelsen av hur vi går och springer förändras? Hör grundaren av Walkfeeling och Runfeeling, Murdo Mackays, syn på hur vi hittar takten, eller låten, som vår kropp vill röra sig till för att skapa en känsla av flow. Vad skulle det innebära för dig att känna att det flyter på när du rör dig? “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to...

Duration:00:06:52

21: Roy Högberg - Knät har stoppat mig i 10 år. Men inte nu längre!

10/8/2020
Hur kommer det sig att en man som opererat knät flera gånger och fått höra att han aldrig mer ska springa, plötsligt klarar att jogga? Att en person som tidigare alltid fått ont av att köra bil kan köra fyra timmar i sträck utan smärta och utan att pausa? När Roy Högberg kom till Walkfeeling första gången var han mycket skeptisk, men efter en Rörelseanalys och en första coaching förstod han att detta verkligen var något som kunde göra skillnad för honom. Tidigare tog han...

Duration:00:21:10

20: Varför är vi så hårda och dömande mot oss själva? Måste det vara så?

10/8/2020
Murdo Mackay, grundare av Walkfeeling och Runfeeling, väljer att alltid titta på vad som är bra hos en person - oavsett om det är fysiskt eller mentalt. Han menar att det är en styrka att först titta på vad som är positivt och bygga resten utifrån det. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den skrika". podd@walkfeeling.se Signatur: Walking back to happiness med Helen Shapiro. Tekniker: Ola Dyrhill. Programledare: Wivan-Kristina Sandberg.

Duration:00:09:30

19: Är du nyfiken på Runfeeling?

9/30/2020
Runfeeling tar rejäla kliv framåt och nya coacher utbildas för att fler löpare ska kunna få hjälp att bli smärtfria, snabbare och springa med lätthet. Gäst i podden är Murdo Mackay, grundare till Walkfeeling och Runfeeling. Han har under de senaste åren jobbat mycket med att utveckla koncepten kring Rörelseträning och berättar några av effekterna som klienter fått efter coaching hos Runfeeling. “Om du lyssnar på din kropp när den viskar, slipper du höra den...

Duration:00:05:27