Hoorspelcast-logo

Hoorspelcast

Radio Drama Podcasts

Hoorspelcast is een initiatief om oude hoorspelen via het moderne podcast medium te verspreiden.

Location:

Netherlands

Description:

Hoorspelcast is een initiatief om oude hoorspelen via het moderne podcast medium te verspreiden.

Language:

Dutch

Contact:

+31715761111


Episodes

Samenzwering in vier dimensies – Deel 6 van 6: De afrekening

1/25/2023
Hoofdinspecteur Harvey Grant van de Engelse Special Branch en hoofdinspecteur Joop van Maas van de Nederlandse Rijkspolitie leiden het onderzoek naar het ontstaan van het uitlekken van geheime gegevens over een Engels-Nederlandse atoomovereenkomst.Gewapend met voortijdige kennis heeft iemand zijn slag kunnen slaan op de beurzen van London en Amsterdam. Slechts twee mensen kunnen de details […] Het bericht Samenzwering in vier dimensies – Deel 6 van 6: De afrekening verscheen eerst op...

Duration:00:21:30

Samenzwering in vier dimensies – Deel 5 van 6: Het net trekt dicht

1/22/2023
Hoofdinspecteur Harvey Grant van de Engelse Special Branch en hoofdinspecteur Joop van Maas van de Nederlandse Rijkspolitie leiden het onderzoek naar het ontstaan van het uitlekken van geheime gegevens over een Engels-Nederlandse atoomovereenkomst.Gewapend met voortijdige kennis heeft iemand zijn slag kunnen slaan op de beurzen van London en Amsterdam. Slechts twee mensen kunnen de details […] Het bericht Samenzwering in vier dimensies – Deel 5 van 6: Het net trekt dicht verscheen eerst op...

Duration:00:21:31

Samenzwering in vier dimensies – Deel 4 van 6: Hulp op een bezemsteel

1/19/2023
Hoofdinspecteur Harvey Grant van de Engelse Special Branch en hoofdinspecteur Joop van Maas van de Nederlandse Rijkspolitie leiden het onderzoek naar het ontstaan van het uitlekken van geheime gegevens over een Engels-Nederlandse atoomovereenkomst.Gewapend met voortijdige kennis heeft iemand zijn slag kunnen slaan op de beurzen van London en Amsterdam. Slechts twee mensen kunnen de details […] Het bericht Samenzwering in vier dimensies – Deel 4 van 6: Hulp op een bezemsteel verscheen eerst...

Duration:00:24:59

Samenzwering in vier dimensies – Deel 3 van 6: Loper slaat dame

1/16/2023
Hoofdinspecteur Harvey Grant van de Engelse Special Branch en hoofdinspecteur Joop van Maas van de Nederlandse Rijkspolitie leiden het onderzoek naar het ontstaan van het uitlekken van geheime gegevens over een Engels-Nederlandse atoomovereenkomst.Gewapend met voortijdige kennis heeft iemand zijn slag kunnen slaan op de beurzen van London en Amsterdam. Slechts twee mensen kunnen de details […] Het bericht Samenzwering in vier dimensies – Deel 3 van 6: Loper slaat dame verscheen eerst op...

Duration:00:26:35

Samenzwering in vier dimensies – Deel 2 van 6: Hersens op ijs

1/13/2023
Hoofdinspecteur Harvey Grant van de Engelse Special Branch en hoofdinspecteur Joop van Maas van de Nederlandse Rijkspolitie leiden het onderzoek naar het ontstaan van het uitlekken van geheime gegevens over een Engels-Nederlandse atoomovereenkomst.Gewapend met voortijdige kennis heeft iemand zijn slag kunnen slaan op de beurzen van London en Amsterdam. Slechts twee mensen kunnen de details […] Het bericht Samenzwering in vier dimensies – Deel 2 van 6: Hersens op ijs verscheen eerst op...

Duration:00:27:27

Samenzwering in vier dimensies – Deel 1 van 6: De onverdachte verdachten

1/10/2023
Hoofdinspecteur Harvey Grant van de Engelse Special Branch en hoofdinspecteur Joop van Maas van de Nederlandse Rijkspolitie leiden het onderzoek naar het ontstaan van het uitlekken van geheime gegevens over een Engels-Nederlandse atoomovereenkomst.Gewapend met voortijdige kennis heeft iemand zijn slag kunnen slaan op de beurzen van London en Amsterdam. Slechts twee mensen kunnen de details […] Het bericht Samenzwering in vier dimensies – Deel 1 van 6: De onverdachte verdachten verscheen...

Duration:00:30:46

De dader op het kerkhof

1/7/2023
Een hoorspel in de reeks: Als de klok dertien slaat. Een antiquair weet de bewaarplaats van antieke boeken waaronder enkele verloren gewaande exemplaren. De boeken liggen in het praalgraf van een edelman die tweehonderd jaar geleden overleden is en tezamen met zijn lievelingsboeken begraven is. De antiquair roept de hulp in van een paar zware […] Het bericht De dader op het kerkhof verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:27:04

Het mazzeltje

1/4/2023
Een hoorspel in de reeks: Als de klok dertien slaat. Arie de Scharrelaar heeft in een vuilnisbak een opgerold stuk linnen gevonden. Als hij het uitrolt blijkt het een oud schilderij te zijn. De wijkagent vraagt Arie het doek voorlopig niet te verkopen, hangende een onderzoek naar drie gestolen schilderijen. Het zou zomaar kunnen dat […] Het bericht Het mazzeltje verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:27:16

De dertiende patrouille

1/1/2023
Een hoorspel in de reeks: Als de klok dertien slaat. Morgen is het zover majoor Hunt Regley gaat voor de dertiende keer met zijn vliegtuig op patrouille. Hij maakt zich zorgen, niet alleen vanwege het ongeluksgetal, maar ook omdat zijn jongere broer is ingedeeld bij zijn escadrille. Eigenlijk is z’n broer te jong maar z’n […] Het bericht De dertiende patrouille verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:30:31

Nooit een drop

12/28/2022
Een hoorspel in de reeks: Als de klok dertien slaat. Ome Gijs en ome Willem gaan nog even naar het café van Marie, ze hebben iets te vieren, je wordt niet iedere dag klaverjaskampioen. Ome Willem drinkt nooit een druppel alcohol, maar voor vanavond maakt hij een uitzondering. Beschonken waggelt hij terug naar huis over […] Het bericht Nooit een drop verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:28:25

Alles op zijn tijd

12/25/2022
Een hoorspel in de reeks: Als de klok dertien slaat. Mustafa en Ismil zitten met hun oude auto te wachten. De meeste toeristen hebben al een vervoermiddel gevonden. Dan komen toch nog twee toeristen, een vrouw die hun taal spreekt, en haar baas, een Amerikaan. Zij moeten dringend naar Eskelup, en willen een concurrerende groep […] Het bericht Alles op zijn tijd verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:30:44

De ballade van Bliksem Billie

12/22/2022
Een hoorspel in de reeks: Als de klok dertien slaat. Bliksem Billy is een niet al te jonge cowboy die nog steeds z’n mannetje staat. Het is inmiddels tien jaar geleden dat hij de broer van Deadwood Ben doodschoot. Deadwood Ben zint op wraak. Omschrijving van hoorspelen.eu. Het bericht De ballade van Bliksem Billie verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:28:06

Op hoger niveau

12/19/2022
Een hoorspel in de reeks: Als de klok dertien slaat. Anton Crampaert een succesvol toneelschrijver maakt zich op voor een interview. Tijdens het interview kan hij zijn ergernis over zijn echtgenote niet onderdrukken. De journaliste tracht het voor de vrouw op te nemen maar dat heeft geen zin. Die avond heeft zijn echtgenote een onaangename […] Het bericht Op hoger niveau verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:27:53

Vergissen is menselijk

12/16/2022
Een hoorspel in de reeks: Als de klok dertien slaat. Dokter Burkman wordt midden in de nacht van huis gehaald door de staatsrecherche. De dokter vraagt zich af waarom een deskundige op het gebied de genealogie van vorstenhuizen van zijn bed wordt gelicht. Een generaal en psychiater onderwerpen de dokter aan een verhoor. Dokter Burkman […] Het bericht Vergissen is menselijk verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:30:25

Operatie Mallemolen

12/12/2022
We zijn in een klaslokaal waar soldaten door een officier worden opgeleid. Hij heeft een apparaat ontwikkeld waarmee hij audiovisuele beelden van de vijand overbrengt op het geheugen van de soldaten. Wie de vijand ook mag zijn, zij zullen zich nooit meer vergissen. Een ongelukkige omstandigheid voor de luitenant is echter dat de betiteling van […] Het bericht Operatie Mallemolen verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:32:30

Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 32 van 32

5/20/2022
Een hoorspel in de reeks: De Matt Meldon-cyclus. Matt Meldon, voormalig astronaut en verslaggever voor een plaatselijke krant raakt verzeild in wederom een spannend avontuur. Van zijn voorgaande avonturen heeft hij genoeg verdiend om een bungalow te laten zetten op een stuk land wat hij heeft gekocht. Bij graafwerkzaamheden worden er bouwvakkers ziek, in de […] Het bericht Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 32 van 32 verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:26:49

Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 31 van 32

5/17/2022
Een hoorspel in de reeks: De Matt Meldon-cyclus. Matt Meldon, voormalig astronaut en verslaggever voor een plaatselijke krant raakt verzeild in wederom een spannend avontuur. Van zijn voorgaande avonturen heeft hij genoeg verdiend om een bungalow te laten zetten op een stuk land wat hij heeft gekocht. Bij graafwerkzaamheden worden er bouwvakkers ziek, in de […] Het bericht Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 31 van 32 verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:18:23

Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 30 van 32

5/14/2022
Een hoorspel in de reeks: De Matt Meldon-cyclus. Matt Meldon, voormalig astronaut en verslaggever voor een plaatselijke krant raakt verzeild in wederom een spannend avontuur. Van zijn voorgaande avonturen heeft hij genoeg verdiend om een bungalow te laten zetten op een stuk land wat hij heeft gekocht. Bij graafwerkzaamheden worden er bouwvakkers ziek, in de […] Het bericht Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 30 van 32 verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:14:45

Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 29 van 32

5/11/2022
Een hoorspel in de reeks: De Matt Meldon-cyclus. Matt Meldon, voormalig astronaut en verslaggever voor een plaatselijke krant raakt verzeild in wederom een spannend avontuur. Van zijn voorgaande avonturen heeft hij genoeg verdiend om een bungalow te laten zetten op een stuk land wat hij heeft gekocht. Bij graafwerkzaamheden worden er bouwvakkers ziek, in de […] Het bericht Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 29 van 32 verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:16:41

Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 28 van 32

5/8/2022
Een hoorspel in de reeks: De Matt Meldon-cyclus. Matt Meldon, voormalig astronaut en verslaggever voor een plaatselijke krant raakt verzeild in wederom een spannend avontuur. Van zijn voorgaande avonturen heeft hij genoeg verdiend om een bungalow te laten zetten op een stuk land wat hij heeft gekocht. Bij graafwerkzaamheden worden er bouwvakkers ziek, in de […] Het bericht Matt Meldon: De Tunnel der Duisternis – Deel 28 van 32 verscheen eerst op Hoorspelcast.

Duration:00:16:57