Djurtranarpodden-logo

Djurtranarpodden

Science Podcasts

Djurtränarpodden - en nördig podd på svenska

Location:

Sweden

Description:

Djurtränarpodden - en nördig podd på svenska

Language:

Swedish

Contact:

46706511360


Episodes

Ljudrädsla hos hund

3/16/2021
Välkomna till episod tre! Den här gången ska vi prata ljudrädsla hos hund, och som gäst har jag Milene Wallin, certifierad beteendeutredare för hund och katt, samt utbildad TTouch Instruktör för husdjur. Vi pratar om vad ljudrädsla är, när och varför det uppstår, och vad som skiljer ljudrädsla från andra rädslor. Och så pratar vi procedurer, självklart.

Duration:03:48:09

Contrafreeloading - antigratiskäk

10/2/2020
I poddens andra avsnitt pratar jag med Björn Forkman, biolog och etolog på Köpenhamns universitet. Ämnet för avsnittet heter "Contrafreeloading" och handlar om när djuren hellre vill jobba för maten än få den gratis. Vi hann dessutom prata om kognitiv dissonans hos djur, vad berikning egentligen är, och hur man mäter och bedömer god djurvälfärd.

Duration:00:42:09

Fyra perspektiv på djurvälfärd

9/6/2020
I detta avsnitt kommer vi prata om djurvälfärd och varför det är så svårt att förstå varandra över vetenskapsgränserna. Karolina Westlund är docent i etologi vid Stockholms universitet och har ett passionerat intresse för djurens välfärd sett genom en tvärvetenskaplig lins. Ett av hennes blogginlägg handlar om fyra perspektiv på djurvälfärd, och det blev inspiration till dagens avsnitt.

Duration:01:37:46