Bagerstop-logo

Bagerstop

Sports & Recreation Podcasts

En podcast om cykling. Om hvordan, du bliver hurtigere på landevejen. Om oplevelserne. Om bakkerne - og alt det andet som gør det fedt at cykle. Også selvom du aldrig bliver til Tadej Pogacar eller Jonas Vingegaard. Støt podcasten på bagerstop.10er.app.

Location:

Denmark

Description:

En podcast om cykling. Om hvordan, du bliver hurtigere på landevejen. Om oplevelserne. Om bakkerne - og alt det andet som gør det fedt at cykle. Også selvom du aldrig bliver til Tadej Pogacar eller Jonas Vingegaard. Støt podcasten på bagerstop.10er.app.

Twitter:

@bagerstop

Language:

Danish

Contact:

20714669


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

Støv, styrt og punkteringer: Med "Gummi" til Grand Prix Herning

5/28/2024
Tunge støvskyer, styrt, punkteringer i hobetal og store dømme. Bagerstop med helt ude på landevejene, når Christian "Gummi" Andersen og Uno-X Mobility Development Team inviterer indenfor i sportsdirektørbilen til Danmarks største cykelløb, Grand Prix Herning. Bagerstop følger bl.a. Uno-X-profilerne, Henrik Breiner Pedersen og Niklas Larsen, tæt, men taler også med andre af stjernerne og sportsdirektørerne og følger løbet helt til dørs. Support the Show.

Duration:01:28:37

Ask host to enable sharing for playback control

Episk battle: Hvem køber den bedste brugte cykel til højst 6000 kroner?

5/20/2024
Hvad sker der, når Frederik Muff og Martin Weibel skal dyste i at købe den bedste brugte cykel til højst 6000 kroner? Det finder vi ud af i denne udgave af Bagerstop, som netop byder på en episk dyst, hvor mekanikeren hos Bings Bikestore, Kasper Sømod, er overdommer. Lyt med til episoden, som afslører snedige handler, absurde mængder research og to vidt forskellige cykler. Og ikke mindst kan du lytte dig til, hvor overraskende meget cykel du kan få til 6000 kr. - og hvad du særligt skal kigge efter på brugtmarkedet. Support the Show.

Duration:01:36:30

Ask host to enable sharing for playback control

Den store episode om udenlandske motionsløb

5/9/2024
Der findes et hav af motionsløb for motionister i udlandet. Og der er noget for enhver smag. Uanset om det er bjergene i La Marmotte, brostenene i Paris-Roubaix for motionister eller grusveje i Kansas. I denne episode af Bagerstop gennemgår vi en række af de fedeste udenlandske motionsløb sammen med Kenneth Holm Lildholdt og Søren Kuipers, som begge har en stor erfaring med et hav af løb syd for grænsen. Support the Show.

Duration:01:40:50

Ask host to enable sharing for playback control

15 fantastiske fødevarer for cykelryttere

4/28/2024
Hvad skal vi (motions)cykelryttere lægge i indkøbsvognen, når vi gerne vil have energi til at træne - og når vi samtidigt gerne vil holde vægten lidt nede? Bagerstop er taget i supermarkedet med Christina Siggaard Jeppesen, som er ekspert i sportsernæring, for at finde femten gode fødevarer for os, som godt kan lide at have energi til hverdagens sysler - og til cykelturene. Skal det hele være sundt, og hvad har vi egentligt brug for i løbet af en dag? Lyt med. Support the Show.

Duration:00:45:04

Ask host to enable sharing for playback control

Bagerstop tester dækbredde: Er 25 mm, 30 mm eller 36 mm hurtigst?

4/14/2024
På moderne cykler er der plads til meget bredere dæk. Og flere og flere undersøgelser og eksperter peger på, at der kan være talrige fordele ved at gå op i dækstørrelse. Men går det udover farten? Det undersøger Bagerstop i samarbejde med den dygtige rytter, Jonas Lindberg, i denne episode. Vi er på landevejen med tre forskellige dækstørrelser: 25 mm , 30 mm og 36 mm, som vi tester med præcis samme watt, position og kadence. Hvilke dæk mon er hurtigst? Support the Show.

Duration:00:55:22

Ask host to enable sharing for playback control

Ardenner-klassikerne med Michael Valgren og Lars Bak

4/3/2024
Liege-Bastogne-Liege, La Flèche Wallonne, Amstel Gold Race og La Babranse Pijl. I denne store gennemgang af klassikerne i den særlige Ardenner-uge på cykelkalenderen tager den tidligere vinder af Amstel Gold Race, Michael Valgren, og Lars Bak os igennem de ikoniske løb. Michael Valgren giver karakterer til løbene efter prestige og hårdhed, og der bliver fortalt røverhistorier og anekdoter i stribevis. Support the Show.

Duration:01:24:51

Ask host to enable sharing for playback control

Den store gennemgang af klikpedaler

3/17/2024
Hvilke klikpedaler bør du bruge til landevejen eller gravelturene? Hvorfor bruger man ikke almindelige pedaler, når man motionscykler og kan man bruge de brugervenlige mountainbikepedaler på landevejen? I denne episode af Bagerstop gennemgår vi en række forskellige pedaler sammen med Danmarks måske bedste gravelrytter, Jonas Lindberg. Support the Show.

Duration:01:07:01

Ask host to enable sharing for playback control

Den afgørende test: Er ølmave eller sixpack hurtigst?

3/8/2024
Er det hurtigere at have en ølmave end at være udstyret med en sixpack? Dét tester vi i denne omgang af Bagerstop, hvor Frederik Muff installerer en oppustelig ølmave under cykeljerseyen og tester hypotesen. Udover at høre testresultaterne kommer vi omkring Visma | Lease a Bikes nye hjelme, tendensen med at placere radio på brystkassen under enkeltstarter og andre pointer omkring aerodynamik. Support the Show.

Duration:00:44:39

Ask host to enable sharing for playback control

Shimano vs. SRAM: Hvad skal du købe?

2/25/2024
I cykelsporten er der to store mastodonter, når det kommer til geargrupper: Shimano og SRAM. I denne episode af Bagerstop gennemgår vi de to producenters grupper. Helt fra Shimano Tiagra og SRAM Apex, til Shimanos Dura Ace- og SRAM's Red-grupper. Kasper Sømod Jensen fra Bings Bikestore fortæller om funktionalitet, fordele og mangler ved de forskellige grupper, og vi kårer løbende vindere. Grupperne, som bliver gennemgået: Shimano: Tiagra, 105, Ultegra, Dura Ace SRAM: Apex, Rival, Force, Red. Support the Show.

Duration:01:18:46

Ask host to enable sharing for playback control

#2 Den store gennemgang af de belgiske brostensklassikere

2/11/2024
Flandern Rundt, Paris-Roubaix og et par klassikere venter i denne episode 2 ud af 2 om de brutale, belgiske brostensklassikere. Lars Bak er nok engang gæst - og hvilken én. Lars har nemlig selv kørt Paris-Roubaix 13(!) gange, og kender de belgiske og nordfranske brostensløb som sin egen bukselomme. Lyt med og vurder, og hør om historien, danskerchancerne og løbenes anatomi. Support the Show.

Duration:01:16:50

Ask host to enable sharing for playback control

#1 Den store gennemgang af de belgiske brostensklassikere

2/8/2024
Fra slutningen af februar til starten af april er der et hav af legendariske brostensløb på programmet. Langt de fleste foregår i cyklingens hjerte, Flandern, og byder noget af det bedste, som cykelverdenen har at byde på. Løb som Omloop Het Nieuwsblad, E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem og Flandern Rundt er bare nogle af de løb, som rammer vores cykelhjerter i de kommende måneder, og sammen med Lars Ytting Bak gennemgår vi løbene i denne omgang af Bagerstop. Vi taler om historien, vinderne, brostenene, stigningerne og myterne. Dette er episode ét ud af to. Support the Show.

Duration:01:27:52

Ask host to enable sharing for playback control

#2 Velominati: Cykelsportens (u)skrevne regler

1/28/2024
Diskussionerne om cykelsportens mere eller mindre meningsfulde regler fortsætter i denne episode af Bagerstop. Nok engang gæster Uggi Kaldan fra Altomcykling.dk og Kenneth Lilholt fra Pronghorn mikrofonerne. Det er de særlige Velominati-regler, som igen bliver vendt og drejet af de to herrer, og de diskuterer bl.a. om det er vigtigt, at hjelmstropperne er under brillestængerne, om spacere under frempinden er no-go og man virkelig ikke må slappe af, når man er på en nedkørsel. Support the Show.

Duration:01:39:20

Ask host to enable sharing for playback control

#1 Velominati: Cykelsportens (u)skrevne regler

1/21/2024
Der er et hav af uskrevne regler i cykelsporten. Fra de hvide sokker og hvide cykelsko over sorte bibshorts, og til at det, åbenbart, er en dårlig idé at montere en sadeltaske på cyklen. Ja, det er der faktisk en holdning til derude. Alle de her uskrevne regler er faktisk slet ikke uskrevne. De er nedskrevet i det særlige Velominati-regelsæt, som både kan findes på internettet og købes som bog. Men giver alle de her regler overhovedet mening? Eller er de bare gammeldags og ekskluderende? Det diskuterer Uggi Kaldan, ejer af altomcykling.dk, og Kenneth Lilholt, CEO hos Pronghorn i denne omgang af Bagerstop. Support the Show.

Duration:01:07:18

Ask host to enable sharing for playback control

Hemmeligheden bag det perfekte dæktryk

1/8/2024
Bagerstop har testet forskelligt dæktryk med multitalentet Jonas Lindberg og den unge gravelrytter, Lucas Strunge. For hvor meget luft skal du egentligt have i dækkene for at få optimal fart på cyklen og hvad betyder din vægt i den kalkule? Og hvad siger eksperterne om, hvad dækbredden og kvaliteten på asfalten (og/eller grusstierne) betyder for dæktrykket? Gør det en forskel om du kører tubeless setup eller dæk og slange, og hvor meget går det ud over komforten og sikkerheden, hvis du pumper for meget eller lidt luft i dækket? Spørgsmålene er mange i denne omgang af Bagerstop, hvor vi går i dybden med det perfekte dæktryk. Support the Show.

Duration:01:05:13

Ask host to enable sharing for playback control

Portræt: Christian "Gummi" Andersen

1/1/2024
Christian "Gummi" Andersen er en kæmpe figur i dansk cykling. Men hans historie er nærmest ufortalt. Det gør Bagerstop op med nu. Hør historien om Christian "Gummi" Andersens aktive cykelkarriere og livet som sportsdirektør i denne omgang af Bagerstop. Hør om VM-deltagelserne, om integriteten, som betød et farvel til et fransk storhold, om samarbejdet med Jonas Vingegaard, om jobbet hos UNO-X og meget andet. Samarbejdspartnere på episoden er CeramicSpeed og FUSION. Support the Show.

Duration:02:13:20

Ask host to enable sharing for playback control

#2 Analyser, quiz og kåringer: World Tour-året der gik - og det der kommer

12/3/2023
I denne episode 2 ud af 2 om året der gik på World Touren, gæster Emil Axelgaard igen mikrofon nummer 2. Denne gang er der de ærefulde Bagerstop-kåringer på programmet. Der bliver quizzet og så analyserer Emil Axelgaard danskernes 2024. Support the Show.

Duration:00:42:00

Ask host to enable sharing for playback control

#1 Analyser, quiz og kåringer: World Tour-året der gik - og det der kommer

11/30/2023
Verdens bedste cykelryttere gav os lidt af et show i 2023. Ikke mindst danskerne præsterede historik godt. I denne første episode af to gæster Emil Axelgaard fra feltet.dk mikrofonen til en snak om de fedeste løb, de mest dramatiske øjeblikke og de bedste ryttere. Emil Axelgaard analyserer danskerne og præstationerne - og kigger frem mod 2024. I episode 2 venter en stor quiz samt en række prestigefulde Bagerstop-kåringer. Support the Show.

Duration:01:28:18

Ask host to enable sharing for playback control

Når hjertet siger stop #2: Niklas Eg om karrieren og drømmene

11/18/2023
Niklas Eg har kørt både VM, Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia. Men på trods af det flotte CV og sine blot 28 år, har han netop stoppet sin karriere. På en træningstur i sommer blev han pludselig underlig utilpas, og en efterfølgende undersøgelse viste, at det var hjertet, den var gal med. Bagerstop har mødt Niklas Eg til en snak om karrierestoppet. Om oplevelserne og højdepunkterne. Niklas giver sit bud på de dygtigste holdkammerater han har kørt med, og på sine største præstationer. Support the Show.

Duration:01:01:10

Ask host to enable sharing for playback control

Når hjertet siger stop #1: Er cykling farligt for hjertet?

11/9/2023
De senere år har mange professionelle cykelryttere stoppet karrieren på grund af hjerteproblemer. Ryttere som Nathan Van Hooydonck, Sonny Colbrelli og vores egen Niklas Eg har været nødsaget til at stille cykelskoene på hylden som følge af problemer med hjertet. I denne omgang af Bagerstop gæster cheflæge ved Aarhus Universitetshospital, Jacob Thorsted Sørensen mikrofon nummer 2 til en snak om, hvorvidt cykling er farligt for hjertet. Hvornår træner vi for hårdt, og kan man faktisk dyrke for meget (cykel)motion? Og hvorfor stopper cykelryttere efter hjerteproblemer, når fx Christian Eriksen kan fortsætte på højeste niveau? Support the Show.

Duration:00:55:40

Ask host to enable sharing for playback control

Den store vintertræningsguide

10/25/2023
Bladene daler fra buske og træner, det blæser og er blevet koldt. Det faktum får nok mange af os til at være lidt mindre draget mod landevejene i disse måneder. Men hvordan får du motivation til at holde, eller måske endda forbedre, formen igennem de kommende måneder? Hvordan kan du træne? Kan man bruge efteråret og vinteren til at tabe sig eller styrke musklerne? Denne omgang af Bagerstop sætte lup på vintertræningen og Frederik Muff giver gode råd til både hvor, hvordan og hvor ofte. Support the Show.

Duration:00:50:30