Fishing license-logo

Fishing license

Sports & Recreation Podcasts >

Ugentligt fiskerimagasin

Ugentligt fiskerimagasin
More Information

Location:

Denmark

Description:

Ugentligt fiskerimagasin

Language:

Danish


Episodes

David Carsten Pedersen – Baghavejagt

7/28/2018
More
Med David som gæst afrunder Gordon denne sæson af Fisketegn, og giver David tid til søsterprogrammet Jagttegn. Derfor har Gordon inviteret David med hjem til sig selv, hvor jægeren skal med på en meget personlig fisketur. Gordon er meget interesseret i at vide hvad jagten giver David, men det er ikke altid hverken let at forklare at forstå. Men begejstringen ved en lille bækørred, giver mening for alle involverede.

Duration:00:55:00

Highlights – Gode fisk og geddepopper

7/21/2018
More
Anden sæson af Fisketegn er ved at rinde ud, og Gordon inviterer derfor lytterne indenfor til en kavalkade af klip fra programmet. Mens han guider os gennem sine yndlingsklip, bliver en skøn lille geddepopper bundet imellem alle klippene.

Duration:00:55:00

Søren Westh – Det bæredygtige køkken

7/14/2018
More
Kokken Søren Westh har været forbi de store Michelin-restauranter Noma, El Bulli, Studio og Per Se i New York. Men nu holder han til i Københavns Nordvest-kvarter, hvor han er kreativ direktør i selskabet ’506’. Her fokuserer de på bæredygtige løsninger, og derfor er Gordon taget forbi til en snak om hvordan man laver bæredygtig torsk, muslinger og østers.

Duration:00:55:00

Frank Hvam – Køllefisk og en kølig nøgendukkert

7/7/2018
More
Øresund ligger helt stille, det er vildt varmt og Frank Hvam har taget sit eget fiskegrej med! Der er torsk og fladfisk i sigte, og skipper Lars hiver Gordon og Frank ud til de gode pladser. Der er fisk på pladsen, og der overskud til en dejlig gang nøgenbadning i vandet. PR porteren poppes!

Duration:00:55:00

Uffe Elbæk – Det skal sgu nok ende godt!

6/30/2018
More
Tiden er knap og vinden er stærk, men Øresund er klar til leg! På en blæsende dag samler Gordon Alternativets formand, Uffe Elbæk, op på en mole foran Christiansborg. Mellem møderne har Uffe tid til en fisketur efter torsk, og på disse få timer skal klimaproblemet vendes, og det som virkelig gælder skal fremhæves: Livskvalitet! Christian Sundfisker er skipper, og han kender de gode torske-steder uden for København.

Duration:00:55:00

Anders Hemmingsen - #karpe #tivoli #instamoment

6/23/2018
More
Med over 500.000 følgere på Instagram er Anders Hemmingsen Danmarks mest populære instagrammer, influencer og SoMe-person. Men kan et billede af en karpe fra Tivoli hive likes hjem? Gordon får et crash course i insta-management, og Anders får lov til at starte dagen med en Fernet Branca. #instafishing

Duration:00:55:00

Jørgen Skouboe – Sammen ved slottet

6/9/2018
More
Hiv din gode gamle pibe frem, og tænd op til en dejlig og hyggelig fisketur! Nak og Æds Jørgen Skouboe er taget med Gordon til Egeskov slot, hvor de to skal fange gedder i voldgraven. Jørgen er af den gamle skole, og er ikke meget til catch and release – men der er ingen vej udenom, og så må man jo lære at holde af det.

Duration:00:55:00

Pia Olsen Dyhr – Vaffelis ved Damhussøen

6/2/2018
More
SF’s partileder kender Damhussøen rigtig godt! Hun har dog ikke fisket i den, men planlagt bryllup i Uganda ved søen, hun løber om søen og hun cykler forbi den når hun skal hjem til sin mor. Hvad der er endnu vildere er, at Gordons fiskekarriere har sin begyndelse i netop Damhussøen, da han fangede sin første seriøse gedde her! Men er fiskene i biddet i på denne dag? Gordon har i hvert fald lyst til vaffelis.

Duration:00:54:59

Linda P. – Kys den kære karpe

5/26/2018
More
Det er tidlig morgen, og Gordon har inviteret komiker Linda P. med i tivoli. Her venter tivolikarperne, som Linda faktisk ved overraskende meget om, men hvad der virkelig interesserer Gordon er det faktum, at Linda har set meget af det legendariske Australske fiske-tv-show ”Rex Hunt’s Fishing Adventure”, hvor værten Rex Hunt kysser fiskene! Derfor må Linda gøre læberne klar, når en smuk karpe kommer på land!

Duration:00:55:00

Anders Morgenthaler – At ryge en bæredygtig hornfisk

5/18/2018
More
Tegner, forfatter og radiovært Anders Morgenthaler tager klimaudfordringen alvorligt! Så alvorligt, at han har masser af viden til Gordon om alle mulige aspekter af klimakrisen, som Gordon ikke var opmærksom på før. Men én af Anders’ vigtigste pointer er denne: Vær aktivistisk! Dagens fiskeri er også aktivt, og endda meget effektivt. Et par kast fra Amagers sydspids, og fire hornfisk er klar til rygeovnen på kysten.

Duration:00:54:48

Niko Grünfeld – Godmorgen København

5/12/2018
More
Københavns borgmester for Kultur og Fritid, Niko Grünfeld, er en miljøorienteret lystfisker fra Alternativet. Han arbejder med at åbne vores øjne for, hvad kultur også er – og her spiller fiskeriet i byen også en rolle. Jo mere kultur desto bedre, så Niko går ind for at åbne op for endnu mere fiskeri i byen, hvilket Gordon kun kan være enig i. De fisker efter hornfisk fra Slusen ved Sjællandsbroen i København på en smuk majmorgen.

Duration:00:54:59

Columbus Leth – Bornholms kolde kystvand

5/5/2018
More
Det er en smuk, smuk dag på Bornholm, da madfotograf Columbus Leth mødes med Gordon ved Snogebæk – men det er koldt! Columbus har altid fisket, og altid med flue – han brugte endda sine fluefisketure som barn og ung på Bornholm. Sammen skal de to se om en vinterhavørred eller to er klar til leg, og de får hjælp på vejen fra en lokal fluefisker.

Duration:00:55:00

Nikolaj Sonne – Fyraften i putten

4/25/2018
More
Det er varmt, det er fyraften og Gordon er angst for den fart som teknologien drøner derudaf i! Gudskelov er tech-journalist og vært på DR’s ”So Ein Ding” med på fisketur, og han kan måske berolige Gordon. Måske lykkedes Nikolaj med dette, på denne tur i putten med grillpølser og regnbueørreder.

Duration:00:55:49

Kaare Manniche Ebert – Laksepræmiere ved Skjern å

4/21/2018
More
D. 16. april er en festdag blandt danske laksefiskere! Her åbnes der for fiskeriet efter de smukke fisk i de vestvendte jyske åer. Gordon var på pletten ved årets præmiere, og sammen med ham var biolog i Danmarks Sportsfiskerforbund, Kaare Manniche Ebert. Sammen tager de pulsen på præmieredagen ved Skjern å, og går i dybden med de opgaver som Kaare og Danmarks Sportsfiskerforbund sidder med.

Duration:00:55:00

Mads Flarup Christensen – Greenpeace og tips til Nordhavnstippen

4/14/2018
More
Som generalsekretær i Greenpeace Norden har Mads Flarup Christensen en finger på pulsen, når det kommer til hvem der ikke behandler naturen ordentligt. I øjeblikket er erhvervsfiskeriet i Øresund i fokus, efter at Greenpeace kunne afsløre ulovligt trawlfiskeri i farvandets nordlige ende. Denne afsløring har haft effekt, og i næste er der samråd i Folketinget om emnet. Gordon hiver Mads ud på tippen i Københavns Nordhavn, i håb om torsk og fladfisk.

Duration:00:55:00

Jesper Vollmer – Havørredrisotto

4/7/2018
More
I Allinge på Bornholm har kok Jesper Vollmer startet et nyt madeventyr, og derfor er Gordon draget mod øen. Men Gordon giver Jesper sit eget Bornholmereventyr, når de drager mod Hammerhavn for at fange havørred! Men naturen er lunefuld, og en sæl begrænser lystfiskernes planer.

Duration:00:55:00

Uffe Ellemann-Jensen – Lystfiskerhistorier ved Skjern Å

10/7/2017
More
Med en utrolig lang politisk karriere i både ind- og udland, har Uffe Ellemann-Jensen set verden fra mange sider. Men verdens vande har han også set, og især laksevandene er godt besøgt af Uffe – han har MANGE laks på CV’et. Men en dansk laks er det ikke blevet til endnu, og det forsøger Gordon at ændre på. Sammen er de taget til Skjern å, hvor Uffes lystfiskerhistorier leveres én efter én.

Duration:00:55:00

Maria Reumert Gjerding – Frivillighjælp til havørreden

9/30/2017
More
Havørreden har brug for så lange åstræk som muligt til at gyde – og vi er nødt til at hjælpe den på vej. Derfor er Gordon taget på vandrestaureringstur sammen med Enhedslisten klima- og miljøordfører Maria Reumert Gjerding. Sammen med frivilliginitiativet Grusbanden rydder de Truelsbækken ved Holbæk for spærringer, og taler frivillighed, havørredens biologi og om der eksisterer korruption i dansk politik.

Duration:00:54:59

Thomas Rode Andersen – Storebælts drilske pighvarrer

9/23/2017
More
På en regnfuld dag ligger Storebælt næsten helt stille, og ud fra Korsør havn tager Gordon kok og forfatter Thomas Rode Andersen med ud efter pighvar. Thomas har mere end 15 Michelinstjerner i baggagen, og han er selv glad for at lave fiskeretter. Derfor har han også en holdning til hvordan vi danskere bør bruge havets frugter, og ikke mindst være bedre til at efterspørge andre fisk end bare torsk, tun og norsk burlaks. Skippere er Søren Vesth og Thomas Stoffer.

Duration:00:55:00

Ella Maria Bisschop-Larsen – Makrelfest i det sydfynske

9/16/2017
More
Med 130.000 medlemmer er Danmarks Naturfredningsforening et enormt fælleskab, og i spidsen står Ella Maria. Som præsident i foreningen på 11. år står naturen hende selvfølgelig nær – og især det maritime er ikke sjældent for hende, da hun sejler i Aalborgjolle og kigger på hvaler hvor hun kan. Men fiskeriet er helt nyt, og Gordon sørger sammen med skipper Claus Eklundh for et uforglemmeligt makreleventyr i hendes bardomsvand, hvor fiskene er med på legen lige fra begyndelsen.

Duration:00:55:00