Kofirajd-logo

Kofirajd

Sports & Recreation Podcasts

V podkastih Kofirajda teče debata o kolesarstvu ob skodelici dobre kave. V podkastih Disko grupe pa vsak teden sveže kolesarske teme in zanimivosti.

Location:

Slovenia

Description:

V podkastih Kofirajda teče debata o kolesarstvu ob skodelici dobre kave. V podkastih Disko grupe pa vsak teden sveže kolesarske teme in zanimivosti.

Language:

Slovenian


Episodes

Disko grupa - Naenkrat je na sporedu ogromno dirk

2/19/2024
Če smo prejšnji teden nekaj "zašuštrali" in ni bilo epizode, smo tokrat predebatirali vse teme, ki so se nabrale vmes. Porast števila doping primerov, protesti, "budget" aerobari, Eurosport app... No, nismo širili samo negativizma. Odlična forma naših fantov je super uvod za zmag bogato sezono. In sploh še niso vsi dirkali. Smo še kaj pozabili? Aja, One Cycling... Prisluhni!

Duration:00:55:22

Disko grupa - Denar, ki bo spremenil kolesarstvo

2/7/2024
Nekaj dirkanja in nekaj visoko letečih idej. Alula Tour, Dirka po Valenciji, Etoile de Bessèges, DP Velodrom Češča vas... In One Cycling bi vložil 240 milijonov v kolesarstvo. Je to dovolj? Ali bo to spremenilo dirkanje? Prisluhni!

Duration:01:09:09

Disko grupa - Dirka tam spodaj

1/22/2024
Tour Down Under s presenetljivimi zmagovalci. A vendar, kakšnih posebnih zaključkov po tej dirki ne moremo potegniti. Vendarle je to komaj začetek sezone... in če si dober januarja ni nujno, da bo tako tudi prihodnje mesece. Ali pač? Prisluhni!

Duration:00:51:37

Disko grupa - Ocene dresov moškega in ženskega World Toura

1/16/2024
Pod uro in pol gobcanja o dizajnu ženskih in moških dresov pač ne gre. Tudi letos smo ponovili zgodbo. A katera dresa sta zmagala? Prisluhni! Fotografije: Predstavitveni material omenjenih ekip Photos: Presentation pack of the mentioned teams

Duration:01:36:05

Disko grupa - Vstop v četrto sezono

1/9/2024
Kaj dosti se od zadnje epizode ni spremenilo. Velodrom, ciklokros in rumenčki. Kakorkoli. Prisluhni!

Duration:00:44:18

Disko grupa - Decembrski sneg je letos porumenel

12/13/2023
Cian, Ciklokros in pista. Rumene novice in povabilo na dirke, ki bodo potekale na domačih tleh. Nekaj ciklokrosa in nekaj novomeške piste. Komaj že čakamo!. Tudi to, da se konča saga imenovana Cian. Prisluhni!

Duration:00:33:21

Disko grupa - Velodrom, Ciklokros in Francoska (ne solata)

10/25/2023
Popravilo "balona" je privedlo do tega, da se je državno prvenstvo v dirkališčnem kolesarstvu izvedlo ob koncu sezone. Je to optimalen termin? Ni. Je bilo kljub temu ogromno dirkanja? Je bilo. Pa vendar so že misli kolesarjev pri ciklokrosu, kjer je sezona že v polnem zamahu. Dobili smo prejemnika Zlatega kolesa in trasi Toura 2024. Vse to? Prisluhni!

Duration:01:15:10

Disko grupa - Preveč dirk za konec sezone

10/16/2023
Kdo je rekel, da je sezone konec? Dirk kar ne zmanjka. In ne samo to, da je urnik za gledalca še vedno polno zaseden, so v petek predstavili traso naslednje Dirke po Italiji. Kratek uvid v etape in kratko mnenje o trasi. Prisluhni!

Duration:00:52:08

Disko grupa - Zmage in potica

10/9/2023
Tudi ta teden je minil v znamenju rumenih novic o prestopih, združitvah in še čem. Primož gre v Boro, Tadej je tretjič zapored zmagal Lombardijo, Matej je svetovni prvak v gravlu. Še kaj? Prisluhni! Posebna zahvala gre Mateju Drinovcu za odlično potico. Hvala!

Duration:00:49:24

Disko grupa - Več dirkanja, manj špekuliranja

10/3/2023
Zadnji dnevi/tedni so minili predvsem v iskanju igle v kopici sena. Vse špekulacije in napovedi so se prikradle tudi v našo epizodo, kjer smo po minimalnih standardih opisali dirkanje zadnjih nekaj dni in bolj podrobno stvari o katerih nimamo niti malo pojma. Pa vendar. Prisluhni!

Duration:00:49:22

Disko grupa - Tresel se je Angliru, rodila se je miš

9/18/2023
Kot je bilo videti že v 17. in 18.-ti etapi je taktika Jumbo Visme vse do konca ostala enaka. Pasivno dirkanje in nadziranje etap v ključnih trenutkih je privedlo do čiste zmage. 1, 2, 3 na odru je razplet, ki si ga nismo mogli predstavljati niti v sanjah. A vseeno je španska drama je postregla še z nešteto drugimi zasuki. Kakšnimi? Prisluhni!

Duration:01:20:13

Disko grupa - Za trenutek je vse ušlo izpod nadzora

9/14/2023
V zadnjih 48 urah se je zgodilo skoraj več, kot prej v dveh tednih in pol. Predvidevamo pa, da se bo po Vuelti dogajalo še veliko več. Kup špekulacij, to in ono,... Predvsem pa to, da je na koncu zmagovalca Vuelte določilo občinstvo. In da vse ideje niso dobre. Predvsem ta, da pripelješ na tretji Grand Tour sezone zmagovalca prejšnjih dveh. Ki sta po možnosti še v isti ekipi. Prisluhni!

Duration:00:56:02

Disko grupa - Dobre noge morajo zdržati do Madrida

9/11/2023
Od ponedeljka do ponedeljka. Drugi dan počitka je za kolesarji. Za nami pa druga epizoda podkasta, kjer ne pribijamo na križ mladega Belgijca. Čeprav je v določenih trenutkih skrbel za to, da nam ni bilo preveč dolgčas. Z izjavami, dirkanjem in gestikuliranjem. No, da ne bomo preveč o Remcu. Primož je v "odlični poziciji", da zmaga dirko. Če se pred njim ne bi znašel Sepp Kuss. Kako se bo razvila dirka? Ne vemo. Kako je potekal drug teden? Prisluhni!

Duration:01:14:14

Disko grupa - Vsak izgovor je dober

9/4/2023
Prvi teden je za "nami". Po devetih etapa je slika morda še bolj nejasna, kot po prvi. Fantje so v generalni razvrstitvi še vedno toliko skupaj, da bi bilo nemogoče napovedati zmagovalca. Kar je za dirko dobro. Manj dobro je le vreme, ki meša štrene organizatorjem. Do kakšnih čudnih naključij in zapletov je prišlo v petih etapah? Prisluhni!

Duration:01:02:17

Disko grupa - "Krvavi" boj za rdečo majico

8/29/2023
Poletne disko počitnice so za nami. Pričela se je Vuelta in takoj poskrbela, da imamo "kosti za glodati". Barcelona je postregla z dežjem, Andorra s krvavim bojem. Ne mine dan, da bi dirka potekala po "ustaljenih" tirnicah. Prisluhni!

Duration:01:09:29

Disko grupa - Jonas WIN²gegaard?

7/25/2023
Drugič zapored. Četudi je bila želja velika, na koncu rezultat naredijo noge. In tokrat so ponovno govorile v prid Jonasu. Dasiravno je Tadej atraktivno dirkal in zmagal dve etapi ga je Jonas s konstantnim dirkanjem in "vanzemaljskim" kronometrom pustil na neuolovljivem časovnem zaostanku. Aja, bili so na dirki še drugi akterji. Kateri? Prisluhni!

Duration:01:27:48

Disko grupa - C'est pas normal

7/18/2023
Izredno, izredno zasedanje. Prisluhni!

Duration:00:20:26

Disko grupa - Motoristi (ni)so vsega krivi

7/17/2023
Kakor so se s težavami soočali organizatorji dirke in motoristi je tudi Disko grupa naletela na logistične in tehnične zaplete. In oboji smo zaplete nekako rešili. Eni boljše, drugi slabše. Prisluhni!

Duration:00:59:06

Disko grupa - S skoraj polnoletno prednostjo v drug teden

7/10/2023
Že Hari Mata Hari in Tajči so v pesmi "Sedamnaest ti je godina" peli "Znoj ti lijepi majicu uz tijelo", čemur smo priča tudi na Tour-u. Sonce pripeka, bije se vroč boj in vse nas pripravlja na ključni tretji teden. Le glavna pretendenta sta hladna, kot "Špricer". Pa sta res? Prisluhni!

Duration:01:01:42

Disko grupa - Lažen preplah in Tourmalet za zalet

7/6/2023
Židane volje proti koncu tedna. Prisluhni!

Duration:00:24:13