Rorospodden-logo

Rorospodden

Storytelling Podcasts >

En podkast hvor personer med tilknytning til Rørosregionen forteller sin unike historie. I samtale med Torny Wigum og gjester. Kontakt rorospodden@gmail.com

En podkast hvor personer med tilknytning til Rørosregionen forteller sin unike historie. I samtale med Torny Wigum og gjester. Kontakt rorospodden@gmail.com
More Information

Location:

Norway

Description:

En podkast hvor personer med tilknytning til Rørosregionen forteller sin unike historie. I samtale med Torny Wigum og gjester. Kontakt rorospodden@gmail.com

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

#6 Berit Indset- Om yoga, vanlife og livet utenfor boksen

1/17/2019
More
I denne episoden møter dere Berit Indset som for tiden er på en spennende reise med familien sin nedover Europa i en van. Berit er sertifisert yogainstruktør og har reist mye rundt i verden for å lære mer om yoga, og for å dykke dypere inn i filosofien. Hør Berit sin inspirerende episode om å leve et liv utenfor boksen og hvordan det er å bo månedsvis i en bobil med familien sin.

Duration:00:41:45

#5 Mikael Kristiansen- Verden rundt som balanseartist

1/10/2019
More
I denne episoden av Rørospodden møter dere balanseartist Mikael Kristiansen som har reist verden rundt og opptrådt som sirkusartist. Hvordan interessen for det å stå på hendene startet i karatetimene under oppveksten på Røros, og hvordan han gjennom trening og dedikasjon har kommet dit han er idag. Mikael er en ettertraktet artist og lærer, og idag reiser han rundt i hele verden for å holde kurs i håndstående. Mikael er også én av to i Norge som holder på med profesjonell origami.

Duration:00:37:53

#4 Vibeke Grytbak- Drømmen om New York

1/3/2019
More
I denne episoden av Rørospodden møter dere Vibeke Grytbak som for tiden er bosatt i New York. Hun tok flyet over dammen for tre år siden for å lære av de beste. Siden den gangen har hun jobbet seg oppover og er i dag general manager for et event firma. Hør hvordan tilværelsen er i byen som aldri sover, hva som skal til for å lykkes og hvordan hun henter energien i en ellers så hektisk hverdag.

Duration:00:30:21

#3 Olav Luksengård Mjelva- Livet som musiker

12/27/2018
More
I denne episoden av Rørospodden møter dere musiker Olav Luksengård Mjelva som forteller om hvordan det er å leve av musikken og hvordan det hele startet. Fra da han var seks år fikk valget mellom å spille fele og keyboard, til idag hvor han blant annet har mottatt to spellemannspriser. Hvordan er livet som musiker og hva skal til for å lykkes.

Duration:00:32:45

#2 Magne Kolstad- 11 år som edru

12/20/2018
More
I denne episoden av Rørospodden forteller Magne Kolstad sin sterke historie om hvordan livet var som alkoholiker, om hvordan drikkingen eskalerte og helgene ble lengre og lengre. Hvordan var livet i påvirket tilstand og hvordan taklet han å bli konfrontert om alkoholbruken? Vendepunktet kom for 11 år siden da han våknet opp med over tre i promille på Tynset sykehus, og det hang en post-it lapp med to valg om veien videre.

Duration:00:47:15

#1 Vigdis Wigum Wiggen - Forholdet med hjernesvulsten "Trygve"

12/14/2018
More
I første episode av Rørospodden møter vi Vigdis som fikk diagnosen hjernesvulst sommeren 2017. Vigdis forteller om hvordan hun taklet beskjeden, hvordan livet ble forandret etter tvangsekteskapet med "Trygve" og om skilsmisseprosessen de nå er i. For hvordan er det mulig å se det positive i alt når man får beskjeden om en så alvorlig diagnose?

Duration:00:22:27