El Rizoma Malinowski-logo

El Rizoma Malinowski

Talk >

El programa que parla del que li dóna la gana des de l’antropologia.

El programa que parla del que li dóna la gana des de l’antropologia.
More Information

Location:

Barcelona, Spain

Description:

El programa que parla del que li dóna la gana des de l’antropologia.

Language:

Catalan


Episodes

Apa i la caricatura de guerra

7/7/2014
More
Coincidint amb el centenari de l’inici de la I guerra mundial, presentem l’exposició Kameraden , que es va poder veure fa uns mesos i es tornarà a poder visitar a partir del setembre, on s’exposen caricatures que Feliu Elies va fer durant els anys que va durar el conflicte. De la seva mà ens apropem […]

Duration:01:45:57

Clubs cannàbics

6/23/2014
More
Expliquem com neixen i com estan evolucionant els clubs cannàbics, una mostra de la normalització del consum de substàncies psicotròpiques que contrasta amb el nou projecte de llei de seguretat ciutadana. També qüestionem el vell tòpic dels consumidors de marihuana com a persones inherentment contraculturals o socialment compromeses.

Duration:01:59:07

Retorn al carrer Robadors

6/10/2014
More
Ens tornen a visitar les superheroïnes del barri Xino per explicar-nos com està la situació de les trebaladores sexuals i com les administracions assetjen les putes del carrer mentres no fan res per evitar el que sí es tracta de persones.

Duration:01:50:37

Etnografia Zombie

5/12/2014
More
Ens visita un doctor per presentar-nos el treball de camp que ha fet en una comunitat zombie. Ens apropa al seu complex ecosistema, que no només contempla el no-morts, i ens alerta dels prejudicis etnocentristes que acostumem a aplicar quan ens apropem a aquesta ètnia.

Duration:01:58:51

Voy a Magadan

4/28/2014
More
Aquest és el títol d’un llibre que s’acava de traduir al castellà i que narra en primera persona l’experiència del pres anarquista Igor Olinevich a les presons bielorrusses. Acompanyades pel seu traductor, ens apropem a la realitat de les lluites i la repressió en aquest pais tan desconegut per nosaltres.

Duration:01:02:56

Comiat de la periòdic Massala

4/15/2014
More
Valorem amb les companyes del Masala el cicle que es tanca amb la publicació del darrer número del periòdic d’informació, denúncia i crítica social a Ciutat Vella, tot reflexionant sobre la incidència que ha tingut durant 13 anys d’historia, els barris, els mitjans de comunicació i la tasca de dur a terme un projecte de […]

Duration:01:56:24

Migració, art i resistència

4/3/2014
More
Ens acompanya una de els organitzadores de la jornada Etnicidad, entre expulsión y encierro. La liminalidad del arte como resistencia, on es reflexiona i s’experimenta sobre el paper de l’art en la resistència en els processos d’exclusió, expulsió i estigmatització.

Duration:01:52:28

Jo també estava al parlament

3/17/2014
More
Ens remuntem al juny de 2011 per reconstruir el llarg periple judicial, mediàtic i també vital que han recorregut les 20 persones encausades per participar (amb milers de manifestants més) a l’acció massiva que intentava aturar que el parlament aprovés el segon paquet de retallades socials. A partir del dia 31 de març seràn jutjades […]

Duration:02:01:15

Brasil: Molt més que Pase Livre

3/5/2014
More
Ens apropem al Brasil per conèixer les protestes que hi ha hagut el darrer any i que no responen a una única causa. Veiem com molts dels motius ens són familiars, com el preu del transport públic, l’especulació urbanística relacionada amb els events internacionals o les conseqüències negatives del desenvolupament capitalista.

Duration:01:58:11

Reformes legals per a la repressió.

1/8/2014
More
Dediquem aquest programa a un tema que fa mesos sobre la taula: les reformes del codi penal i la llei de seguretat ciutadana. Darrera de grans titulars s’amaguen canvis destinats a perfeccionar l’estat d’excepció que l’estat vol convertir en la normalitat. Eines jurídiques per una major repressió de la protesta social, les persones migrades, les […]

Duration:01:52:59