Bright Podcast-logo

Bright Podcast

Technology Podcasts

De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Location:

Netherlands

Description:

De vrienden van Bright bespreken het belangrijkste nieuws, geven je tips, wijzen je op trends en testen de nieuwste gadgets.

Language:

Dutch


Episodes

GTA VI: laat de hype beginnen!

12/6/2023
Een trailer die nu al records breekt: GTA VI is officieel, en de trailer zit tjokvol details en dingen die je gemist hebt. We bespreken ze allemaal met collega en game-journalist Bastiaan Vroegop, en vragen hem ook hoe de grote algemene media inmiddels omgaan met dit soort grote game-aankondigingen. Verder vandaag: een veelbelovende thuisbatterij, gedoe met digitale aankopen op de PlayStation en een half adblock-verbod op Chrome. Tips uit deze aflevering: App: de Bright-app voor iOS is weer terug van weggeweest. Als update, voor wie 'm nooit verwijderd heeft. En anders gewoon via de link, of als je zoekt op 'Bright' in de App Store. De Android-app volgt zo snel mogelijk! Game: Walkabout Mini Golf, een VR-game waarin je alleen of met vrienden een virtueel potje midgetgolf speelt, op de meest vreemde, over de top golfbanen. Werkt ook cross-platform en is op veel VR-platforms beschikbaar, dus makkelijk samen te doen. Serie: Monarch: Legacy of Monsters op Apple TV+. Over de geheime organisatie die onderzoek doet naar Godzilla en alle andere reuze-monsters. Wordt best serieus ingestoken, soort van vergelijkbaar met hoe Andor de wereld van Star Wars benadert. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:57:04

'Fatbikes onverzekerbaar? Belachelijk!'

11/29/2023
Fatbike-maker Doppio kwam deze week met een eigen diefstal-garantie op zijn fatbikes, om ze toch weer aantrekkelijk te maken. Hoe heeft het zover kunnen komen, en wat denken wij er van? We bespreken de kwestie met onze Bram van Dijk, die al op menig fatbike heeft gereden en al langer spreekt van een fatbike-discriminatie. Verder in deze aflevering: hackbare laadpassen, eindejaarslijstjes, gedoe rond Viaplay en onze jaarlijkse Gift Guide. Tips uit deze aflevering: Serie: Fargo seizoen 5, in Nederland op Videoland. De slechterik is dit keer Jon Hamm, Don Draper van Mad Men. En de hoofdrol is voor Juno Temple, bekend als Keeley uit Ted Lasso. Zoals altijd speelt het zich af in Minnesota, en schuilt er onder die vriendelijkheid allemaal geweld. Dit seizoen kijkt als een soort extra gewelddadige versie van Home Alone, dus dat past helemaal mooi in deze periode. Elke woensdag verschijnt een nieuwe aflevering. Podcast: Sherlock & Co., een podcast waarin de makers elk Sherlock Holmes-boek als een modern hoorspel ten tonele brengen, waarbij Dr. Watson zogenaamd zelf de podcaster achter de podcast is. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:44:43

OpenAI-soap: 'Big Tech wint van de goede bedoelingen'

11/22/2023
Het gebeurt zelden dat spraakmakende tech-gebeurtenissen zich volledig tussen twee podcast-afleveringen afspelen. Nu toch de uitzondering: voor het weekend werd OpenAI-topman Sam Altman plotseling ontslagen, ondertussen lijkt hij toch weer aangesteld. Niet zonder slag of stoot: wat zat er nou achter dat ontslag en hoe gaat het nu verder? We bespreken het in de aflevering van vandaag, maar ook: meer lijn in Star Wars, minder elektrische auto’s en een offensief van Sonos. Sponsor: Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright Tips uit deze aflevering: Kunst: De solotentoonstelling Living Paintings: Nature van Refik Anadol in de Kunsthal in Rotterdam. De Turkse kunstenaar die woont en werkt in LA maakt zinnenprikkelende installaties en dataschilderijen met AI, gegevensvisualisaties en algoritmen en verkent zo de symbiotische relatie tussen mens en machine. Heel kleurrijk en weelderig. Korting: Deze week houden we bij Bright dagelijks de beste Black Friday-deals in de gaten. Redactioneel: we krijgen er niet voor betaald, en wijzen je alleen naar écht goeie aanbiedingen van serieus goeie producten. We behandelen elke dag een categorie, tot en met Cyber Monday! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:43:03

Help, mijn man heeft een smart home!

11/15/2023
Een Smart Home Week betekent meer dan alleen maar een lofzang voor ons slimme huis. Bij Bright kennen we de groeipijnen van een pienter onderkomen maar al te goed, en onze partners helemaal. Omdat dat wel zo eerlijk is, komt vandaag het thuisfront eens aan het woord. Erwin, Bram en Eric krijgen te horen wat hun vrouwen vinden van al dat gesleutel aan hun huis. Verder: Flitsmeister is vernieuwd, Google voorspelt nu met AI het weer, een waarschuwing voor nepkortingen en we bespreken de AI Pin van Humane, de non-smartphone. Sponsor: Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright Tips uit deze aflevering: Video: Erwin heeft een video gemaakt over smartcams voor de Smart Home Week met als verrassing de vandaag aangekondigde E1 smartcam van Aqara. Een klein cameraatje maar hij doet alles voor weinig. De video staat woensdagavond op Bright.nl en op ons YouTube-kanaal. Serie: A Murder at the End of the World, gemaakt door FX en in Nederland te zien op Disney+. Gemaakt door de mensen die ook achter The OA zaten, dus je kan al raden dat de toon van de serie heel anders en vreemder is dan bij de gemiddelde murder mystery. Deze speelt zich af op een afgelegen resort voor miljardairs in de sneeuw, en daar gaat een amateur-detective op onderzoek uit als één van de gasten dood wordt aangetroffen. Die detective wordt gespeeld door Emma Corrin, die we nog kennen als de jonge Diana uit The Crown. De eerste twee afleveringen zijn nu te zien op Disney+. En volg natuurlijk Bright.nl voor alles van de Smart Home Week. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:37:06

We zijn bestolen: dan hebben trackers ineens weinig zin

11/8/2023
Er is helaas bij ons ingebroken, en dan denken wij meteen: check de trackers! Nou, dat nut valt in de praktijk nog vies tegen – deze aflevering vertellen we er alles over. Verder: de brandbrief van gemeenten over opgevoerde e-bikes, een film rond Zelda, eindelijk de nieuwe GTA en een verklaring voor de belabberde staat van X/Twitter in het Nederlands. Tips uit deze aflevering: Serie: Ferry de serie. Niks van verwacht, want het verhaal van Ferry is eigenlijk al rond. We hebben het einde gezien in Undercover, het begin in Ferry de film en deze serie zit daar weer tussen. Toch is het leuk, en dat komt gewoon door Frank Lammers als Ferry, Elise Schaap als Danielle en de rest van de cast. Film: The Killer gaat vrijdag in premiere op Netflix. Een nieuwe film van David Fincher (Se7en, The Game, Fight Club, enz) met Michael Fassbender. Beetje grijsgedraaid verhaal, huurmoordenaar keert zich tegen zijn opdrachtgevers – maar het is wel Fincher. Volg ook ons WhatsApp-kanaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:31:52

'Maar 8 GB in een MacBook Pro?!'

11/1/2023
We blikken terug op het Halloween-event van Apple. Het was kort maar krachtig: nieuwe MacBook Pro's en een nieuwe iMac, beide met de snellere M3-chips. Toch was de presentatie van Apple veelzeggend en valt er genoeg te vertellen over de nieuwe Macs. En over de manier waarop het evenement is opgenomen: helemaal met een iPhone. Verder best veel goed nieuws: van een doorbraak in zonnepanelen tot dikke korting op een Tesla. Ook slecht nieuws: betalen voor Facebook en Instagram bijvoorbeeld, gaan we dat doen? Sponsor: Als je vóór 7 november je Staatslot koopt, maak je bij de 10 november trekking van Staatsloterij naast de Jackpot van € 8.100.000 ook eens kans op 10 jaar lang gratis meespelen. Ga naar: staatsloterij.nl/10jaarlang. Speel bewust 18+. Tips uit deze aflevering: Serie: Pluto op Netflix. Een sci-fi anime met een detective en een seriemoordenaar en dat wijst dan weer naar moordende robots en om de een of andere reden ook Astro Boy. Heel raar, maar het werkt wel. Erwin: Invincible seizoen 2 deze vrijdag op Prime Video. Wat als Superman je vader is, niet zo goedaardig blijkt en jij ook zijn krachten hebt? En vergeet niet ons WhatsApp-kanaal te volgen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:35:57

Overal slimme camera’s: moeten we dat willen?

10/25/2023
We bespreken veel verschillende onderwerpen uit het tech-nieuws. Waaronder een verrassend extra event van Apple, commentaar op het groeiende aantal slimme camera's en een grote uitbreiding van smart home-standaard Matter. Verder: de plotselinge heropleving van de klassieke iPod, een opschudding van de chipmarkt en onze review van de vouwtelefoon OnePlus One. Tips uit deze aflevering: Film: The Pigeon Tunnel op Apple TV+. Het laatste interview met schrijver David Cornwell, wereldberoemd onder zijn pseudoniem John Le Carré. Hij was eerst zelf spion en schreef daarna spannende boeken zoals Tinker Tailor Soldier Spy. Vaak tijdens de Koude Oorlog, met ouderwets spionagewerk waarbij niemand elkaar kon vertrouwen. En dat wantrouwen zit nog steeds in de schrijver, die in 2020 overleed. In de film vertelt de schrijver over zijn werk en dat is eigenzinnig vastgelegd door de regisseur, Oscar-winnaar Errol Morris. Serie: Bodies op Netflix. Vier verhaallijnen door elkaar over vier rechercheurs die hetzelfde lijk in Londen onderzoeken, in 1890, 1941, 2023 en 2053. Hoe minder je weet hoe beter. Korting: Een tip speciaal voor studenten: als je Apple Music via Unidays neemt, krijg je er gratis Apple TV+ bij. Bespaar je toch weer wat geld en krijg je toegang tot veel mooie series, zoals – extra tip – Invasion. Mis geen belangrijk tech-nieuws: volg ons nieuwe WhatsApp-kanaal. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:50:33

'Ons WhatsApp-kanaal wordt geen RSS-feed'

10/18/2023
WhatsApp heeft in Nederland een nieuwe functie: Kanalen. En wij van Bright zijn een van de eerste Nederlandstalige kanalen die je kan volgen, in de podcast vertellen we je er alles over. We sturen je de krenten uit de pap, en beloven je niet te veel lastig te vallen. Lees hier meer over het Bright-kanaal, of abonneer je meteen via WhatsApp. Verder in deze aflevering veel ander nieuws, zoals het opvallende AI-manifest van een tech-miljardair, de nieuwe Apple Pencil, meer over de VanMoof-doorstart, en Activision Blizzard nu echt van Microsoft. Tips uit deze aflevering: Series: Gen V op Prime Video, een spin-off van The Boys: een leuk tussendoortje. Loki seizoen 2 op Disney+ heeft de toon te pakken maar moet zich nog wel bewijzen. Castlevania Nocturne op Netflix, een spin-off van de Castlevania anime-achtige serie. Ook nu weer een Belmont tegen een groep vampiers, dit keer tijdens de Franse Revolutie, waarom ook niet. Game: Spider-Man 2 op de PlayStation 5. Verschijnt vrijdag, wij konden ‘m de afgelopen tijd al spelen voor de review op bright.nl. Het is weer een topgame geworden. Niet zo vernieuwend als andere games dit jaar, maar gewoon sterker op alle sterke punten van de vorige games. Een tjokvolle Spider-Man-game met 2 Spider-Men, die nog sneller en soepeler bewegen. Alles is een mini–game, de toon is precies goed en technisch zit het heel indrukwekkend in elkaar. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:54:57

'We hebben ons internet te danken aan hackers'

10/11/2023
XS4ALL was de eerste internetprovider van Nederland. Geen groot bedrijf, maar een groepje hackers. Maarten Reijnders schreef er een boek over: De hackers die Nederland veranderden – De spannende geschiedenis van XS4AL. De geschiedenis van de eerste internetprovider leest als een jongensboek. Met Maarten bespreken we de totstandkoming van dat boek, en waarom het leuk en belangrijk is om de Nederlandse internetgeschiedenis te leren kennen. Verder in deze aflevering: goed nieuws voor Google-speakers, een nieuwe PS5 en glasvezel wordt ineens veel sneller. Sponsor: Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright Tips uit deze aflevering: Serie: 1985, een Belgische serie die is geïnspireerd op een reeks waargebeurde, gewelddadige overvallen door de Bende van Nijvel. De serie richt zich op het perspectief van de slachtoffers van de aanvallen, waarvan de daders nog steeds niet gevonden zijn. Te zien op NPO Start en NLZiet. Serie: Lupin seizoen 3 op Netflix. De charmante Franse meesterdief is terug. Assane Diop wordt gespeeld door Omar Sy (Intouchables). Diop laat zich constant inspireren door de boeken over de dief Lupin. Dit seizoen wordt dat stukken spannender en dodelijker dan voorheen, maar toch weet de serie de lichte, geestige toon te behouden, knap gedaan. Vacature: Bright zoekt jong talent! Heb je een tik voor tech en een scherpe pen? Meld je dan aan en wie weet kom jij ons team versterken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:49:16

Google Pixel 8: geen prijsvechter meer?

10/4/2023
De Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro zijn onthuld. Wat is er nieuw en verbeterd? En valt er ook wat te klagen? We bespreken het met onze Android-man Bram. En de nieuwe versie van de Pixel Watch komt nu ook naar Nederland. Verder in deze aflevering: nog meer gedoe rond iPhone 15, zoals krakende speakers en problemen met BMW's, Lightyear stopt voorlopig met de ontwikkeling van zonne-auto’s en moet je binnenkort betalen voor Instagram? Sponsor: Krijg 60 procent korting op een abonnement bij Incogni, die jou gevoelige gegevens laat verwijderen bij datahandelaren. De dienst is 30 dagen te proberen, je krijgt je geld terug als je niet tevreden bent. Ga naar: incogni.com/bright Tips uit deze aflevering: Insta-tip: Op Instagram staan er tegenwoordig allerlei Reels in de hoofdfeed, ook van accounts die je niet volgt. Wil je dat nou niet? Druk dan in de app van Instagram rechtsboven op het kruisje boven zo'n Reel. Dan komt er een menu met een paar opties tevoorschijn. Druk op 'Alle voorgestelde berichten in het overzicht 30 dagen snoozen' en voilà: je feed toont de komende maand alleen nog foto's en video's van mensen die je volgt – en wat reclame. Grappig: de Facebook-groep Did Silicon Valley Reinvent the Bus Again?. Daar komen overbodige 'innovaties' uit Silicon Valley en daarbuiten voorbij. Serie: Bupkis, een comedy op SkyShowtime. Pete Davidson speelt een fictieve versie van zichzelf, Edie Falco als zijn moeder en Joe Pesci als zijn opa. Het begint meteen vreselijk en grappig, gewoon heel hard lachen om gênante situaties. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:55:43

YouTube Shorts: zo kan het niet langer

9/27/2023
Deze aflevering staat in het teken van YouTube. De populairste videodienst heeft allerlei veranderingen doorgevoerd, zoals nieuwe AI-functies en nog meer nadruk op YouTube Shorts. Ook schrapt YouTube zijn goedkoopste abonnement en stopt het met Google Podcasts. Zelf zijn we ook begonnen met YouTube-Shorts, zoals een mini-review van de nieuwe Apple Watches, een short over de usb-c-accessoires voor de nieuwe iPhones en een filmpje over de FineWoven-hoesjes van Apple. Laat ons vooral je mening weten. Verder in het technieuws: Apple vindt Google de beste, de iPhone 15 is hot en Xiaomi heeft een nieuwe telefoon. Tips uit deze aflevering: Korte film: The Wonderful Story of Henry Sugar op Netflix. Een nieuwe korte film van Wes Anderson, een van de meest unieke en herkenbare filmmakers die er zijn. Dit is een verfilming van een verhaal van Roald Dahl, met Ralph Fiennes in de rol van de schrijver en Benedict Cumberbatch in de hoofdrol. Dit is het eerste deel in een vierluik van korte films van Anderson gebaseerd op het werk van Dahl, die de komende tijd allemaal op Netflix verschijnen. Streaming: Welcome to Wrexham seizoen 2 is uit, maar is in Nederland nog nergens te bekennen op Disney+, waar het eerste seizoen wel staat. Het is officieel een serie van FX, eigendom van Disney, maar in Nederland moet je er dus toch op wachten. Serie: Sex Education, het vierde en laatste seizoen op Netflix. Een Britse coming-of-age-serie over een stel tieners in het fictieve plaatsje Moordale. De meest woke serie van dit moment. Allemaal nieuwe namen behalve Gillian Anderson als sekstherapeut en moeder van semi-hoofdpersoon Otis. Blijft ontzettend goed geschreven, we vinden het jammer dat het hiermee stopt. Volg ook Bright.nl voor meer updates. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:05:43

iPhone 15: sterk verbeterd en toch knaagt er wat

9/19/2023
Erwin heeft de iPhone 15 en 15 Pro (Max) al dagen in huis en kon ze uitgebreid proberen. Nieuwe materialen, verbeterde camera's, een actieknop: wat beklijft, hoe presteert het in het echt? En welke kansen liet Apple nog liggen? Kijk ook Erwins review en lees ons artikel over de iPhone-camera's. Verder in het tech-nieuws: een nieuwe Xbox Series X is door Microsoft zelf uitgelekt, Intel herpakt zichzelf met glazen chips en Adobe pakt de gebruiker met hogere kosten. Tips uit deze aflevering: Serie: Poker Face op SkyShowtime. Was in de VS al lang uit, nu eindelijk ook in Nederland te zien. Wel één aflevering per week, maar het zijn lange afleveringen van een uur. De serie is gemaakt door Rian Johnson die we kennen van Knives Out. Ook hier draait de boel weer om een moord, maar wel op een hele andere manier. De setting is een casino, de hoofdrol is voor Natasha Lyonne die we kennen van Russian Doll. Het personage van Lyonne is een menselijke leugendetector, met alle gevolgen van dien. Mooi geschoten ook, erg filmisch voor een serie. Grappig: Het YouTube-kanaal van HuffingtonPants. Hij monteert fragmenten uit het hilarische reisprogramma van de Britse presentator Karl Pilkington in allerlei bekende games. Heel overtuigend, want Pilkington is door Ricky Gervais en Stephen Merchant de hele wereld over gestuurd. Serie: Top Boy op Netflix. Het vijfde en laatste seizoen van de Summerhouse drugsbende in een Londense buitenwijk. Hard en spannend tot het eind. Volg meer tech-nieuws op Bright.nl. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:55:04

Titanium iPhone 15 Pro is de mooiste in jaren

9/14/2023
De oogst van het Apple-event: twee iPhone 15's, twee iPhone 15 Pro's, nieuwe Apple Watches en de overstap naar usb-c, inclusief accessoires. Veel om over te praten, want de camera's van alle iPhones maken best weer een sprong. En we waren ook benieuwd hoe die titanium iPhones er in het echt uitzien, en hoe ze voelen. Erwin heeft ze al in handen gehad. Kijk ook zijn video. Sponsor: Incogi: Krijg 60 procent korting op een abonnement bij Incogni, die namens jou als je gevoelige gegevens laat verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright voor die 60 procent korting Tips uit deze aflevering: Serie: Beef op Netflix. De naam zegt het al: deze serie draait om 'beef' tussen twee mensen, een ouderwetse vete. Twee mensen die allebei een rotdag hebben komen op een parkeerplaats bijna in botsing. En dat kunnen ze allebei niet meer loslaten en beginnen elkaar te stalken en te pesten en dat loopt steeds verder uit de hand. Artikel: 10 jaar Netflix in Nederland: dit vonden wij de beste series. Netflix is deze week 10 jaar in Nederland, de Bright-redactie heeft een selectie van 10 favorieten op een rij gezet. Video's: abonneer je op ons YouTube-kanaal. Daar zie je nu al de eerste indruk van de nieuwe Apple-gear, volgende week volgen video's na langer testen. Onder YouTube-abonnees die de bel aanzetten, verloren we een exclusieve merchandise die alleen op Apple Park te koop is. Volg ons ook op sociale media. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:00:15

iPhone 15 wordt saai – nee, spannend!

9/6/2023
Volgende week weten we alles over de iPhone 15. Maar nu weten we ook al wat: Erwin blikte in een video vooruit en in deze podcast zoomen we in op een aantal van de uitgelekte nieuwigheden. Verder: VanMoof is eindelijk overgenomen, T-Mobile heeft een nieuwe naam en Sonos onthulde een nieuwe speaker. Sponsors: Eufy: Een duopack met 2x EufyCam 3 en een HomeBase kost normaal gesproken 549 euro. Bij Amazon en Coolblue betaal je nu tijdelijk 100 euro minder voor die set, 449 euro dus. Incogi: Krijg 60 procent korting op een abonnement bij Incogni, die namens jou als je gevoelige gegevens laat verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright voor die 60 procent korting Tips uit deze aflevering: Serie: The Afterparty seizoen 2 op Apple TV. Een komisch murder-mystery, je hebt er inmiddels een hoop. Het concept van The Afterparty komt dit seizoen een stuk beter uit de verf. De grap is namelijk dat elke getuigen verhoord wordt en zijn versie van de avond van de moord vertelt. En dat is allemaal in een filmstijl die past bij dat personage. De een vertelt het als een jaren 50 detective, de ander als een Wes Anderson-achtige indie-film, de volgende als een Hitchcock-thriller. Dat is geestig gedaan, en het plot zit ook beter in elkaar met meer wendingen om het spannend te houden. Serie: Warrior op HBO Max. Een historische actie/dramaserie over de Chinese maffia in San Francisco. Tijdens de oorlogen in 1870 tussen de bendes, de zogeheten tongs, in Chinatown, en de strijd met de Ierse migranten. Serie: Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty op HBO Max, seizoen 2. We zitten in de jaren '80, er is een vete tussen Magic Johnson en Larry Bird van de Boston Celtics, Kareem Abdul-Jabbar – spektakel. John C. Reilly speelt de markante teameigenaar Jerry Buss, Adrien Brody de succescoach Pat Riley en Quincy Isaiah is Magic Johnson. Geen docu zoals eerder over Michael Jordan op Netflix maar wel dicht bij de feiten gebleven. Volg het nieuws over de iPhone 15 Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:55:15

Philips Hue-camera's: niet waar we op hadden gehoopt

8/31/2023
Deze week is in Berlijn de grote techbeurs IFA. We bespreken de belangrijkste aankondigingen. Met onder meer Philips Hue Secure, de lancering van Samsung Food, de nieuwe speakers en oordoppen van JBL, een opvallende speaker die zichzelf kan opladen en de Fairphone 5. Sponsor Een duopack met 2x EufyCam 3 en een HomeBase kost normaal gesproken 549 euro. Bij Amazon en Coolblue betaal je nu tijdelijk 100 euro minder voor die set, 449 euro dus. Tips uit deze aflevering: Serie: Ahsoka op Disney+. Eigenlijk het vervolg op de animatieserie Star Wars Rebels maar dan live action. Met een hoofdrol voor een van Erwins favoriete personages, Ahsoka. Ze was ooit de leerling van Anakin Skywalker, die uitgroeide tot Darth Vader, maar voelde zich verraden door de Jedi na een onterechte beschuldiging en ging toen solo, als neutrale 'Jedi'. Docu: Telemarketers op HBO Max. Over de schaduwkant van de vroege telemarketeers, die mensen opbelden en ze eigenlijk gewoon oplichtten – in dit geval ook nog uit naam van de lokale politie-vakbonden. Game: Sea of Stars. Een nieuwe rpg met lekker ouderwets SNES-achtig uiterlijk. Lijkt op alles van Chrono Trigger en Final Fantasy tot Golden Sun en Paper Mario. Je gaat met je party op pad in een prachtig ontworpen wereld. Leuk vechtsysteem, waarbij je aanvallen sterker zijn als je een goede timing hebt. Leuke, vlotte dialogen met veel idiote personages. Beschikbaar voor Windows, Nintendo Switch, PS4, PS5 en Xbox One en X|S. De game kost 35 euro, en is ook onderdeel van Game Pass en PlayStation Plus Extra en Premium. Volg ook Bright.nl Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:05:07

De tofste gadgets van dit jaar, tot nu toe

8/23/2023
In de zomerweken blikken we terug op wat nu al een hectisch techjaar was. Dit keer: de gadgets vliegen ons om de oren. Van de Apple Vision Pro tot de nieuwste generatie Sonos-speakers en van vouwtelefoons tot aantrekkelijke middenklassers. De aankondigingen van de Apple Vision Pro en de Meta Quest 3, het verschijnen van de PlayStation VR2. De vernieuwde grote HomePod, de Sonos Era 100 en Era 300, nieuwe vouwtelefoons van Samsung, uitstekende middenklassers zoals de Google Pixel 7A… Je zou haast denken dat het jaar al om was, zoveel gadgets zijn er al langs gekomen. We maken de voorlopige balans op, want het najaarsoffensief moet nog komen. Volg ons op de socials: https://linktr.ee/bright_nl. En lees onze artikelen op Bright.nl. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:13:21

Netflix en HBO Max maken rare sprongen en verliest Viaplay van Ziggo?

8/16/2023
In deze zomerweken blikken we terug op een nu al bizar techjaar. Dit keer: de streamingdiensten staan onder druk. Ze worden steeds duurder en de concurrentiestrijd is hevig. Waar gaat dat naartoe? De streamingmarkt is volop in beweging: Netflix vraagt sinds kort meer geld voor het delen van accounts, Disney+ wil ook het delen van wachtwoorden harder aanpakken en Viaplay gaat het volgens veel Nederlanders niet redden. En we bespreken verder de perikelen rond HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV+. De prijzen stijgen, terwijl de concurrentie toeneemt: is het hele streamingmodel nog wel houdbaar? En waar gaat het heen? Volg ons op de socials: https://linktr.ee/bright_nl. En lees onze artikelen op Bright.nl. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:52:17

Is AI vriend of vijand? Van domme chatbots tot langer leven

8/9/2023
In deze zomerweken blikken we terug op een nu al bizar techjaar. Dit keer over hét onderwerp dat de techwereld in zijn greep houdt: kunstmatige intelligentie. Na ChatGPT verschenen de AI-chatbots van onder meer Microsoft, Google, Snap, Claude. Maar hoe bruikbaar zijn ze in de praktijk? Want ze zijn nu nog best wel dom. En hoe staat het met AI-functies voor productiviteit, zoals Microsofts CoPilot en AI-plaatjesmakers zoals Adobe FireFly en Midjourney? Dit is nog maar het begin voor AI. De technologie gaat grote gevolgen voor de hele maatschappij hebben. De zorgen nemen toe: hoe houden we AI in bedwang? En worden de positieve kanten van AI nu ten onrechte onderbelicht? Tip: volg ons op sociale media Al onze socials overzichtelijk bij elkaar op Linktree. Sponsor: De 10e kan het gebeuren! Zowel op 10 augustus als 10 september heeft de Staatsloterij een hele bijzondere trekking. Beide maanden is er bovenop het normale prijzenpakket een extra geldprijs te winnen, namelijk 10 jaar lang, 100.000 euro per jaar. Ga naar: staatsloterij.nl/10-augustus. Speel bewust 18+. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:02:24

'X wordt niks en TikTok loopt gevaar'

8/2/2023
We blikken in deze zomerweken terug op wat tot nu toe een hectisch techjaar was. Er gebeurde al meer dan in menig volledig jaar, zoals de enorme opmars van kunstmatige intelligentie en de opgevoerde streamingstrijd. Deze week zoomen we in op sociale media, met onder meer Twitter, Threads, TikTok en Meta. Alles is in beweging op het gebied van sociale media. Twitter verandert zijn naam naar X en moet een alles-app worden, Meta stapt ook in de microblogs, TikTok krijgt steeds meer kritiek en dan hebben we ook nog YouTube en je zou het bijna vergeten: BeReal. Tips uit deze aflevering: Volg ons op je favoriete social media, al onze accounts staan hier overzichtelijk bij elkaar: https://linktr.ee/bright_nl Sponsor: 10 augustus wordt een hele bijzondere trekking! Staatsloterij voegt deze maand boven op het prijzenpakket een extra geldprijs toe, namelijk 10 jaar lang, 100.000 euro per jaar. Ga naar: staatsloterij.nl/10-augustus. Speel bewust 18+. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:03:46

'Ik zie een vouwbare iPhone toch wel zitten'

7/26/2023
Samsung heeft zijn nieuwe vouwtelefoons onthuld en Apple heeft de publieke bèta's van onder meer iOS en watchOS uitgebracht. Verder: de prijsverhoging van Spotify en het plotse afscheid van Twitter. Door al het nieuws over VanMoof kwamen we de vorige aflevering nog niet toe aan onze eerste indruk van de publieke beta’s van Apple voor iPhone, Apple Watch, iPad, Apple TV en Mac. Nu bespreken we de bèta's alsnog, want er is toch weer veel vernieuwd. Ook bellen we met Bram: hij is in Zuid-Korea voor de onthulling van de nieuwe vouwtelefoons van Samsung. Verder: Spotify heeft voor het eerst in ons land zijn prijzen verhoogd, bij Netflix kun je bijna een miljoen per jaar verdienen met AI-werk en Musk heeft Twitter in X veranderd. Tips uit deze aflevering: Podcast: A Life in Lyrics, een podcast waarin Paul McCartney vertelt hoe hij zijn bekendste nummers heeft geschreven, gewoon aan de keukentafel met dichter Paul Muldoon. De afleveringen verschijnen pas vanaf 20 september, maar je kan je nu alvast abonneren zodat je het niet mist. Artikel: de top 15 populairste e-bikemerken van Nederland. De plaats van VanMoof zal je verrassen. Serie: Full Circle op HBO Max, over een ontvoering in New York door een bende uit Guyana die helemaal misgaat. Met onder meer Zazie Beetz die we kennen van Atlanta en Claire Danes van Homeland. Zes afleveringen. Sponsor van de aflevering: De sponsor van deze aflevering is Missie H2, want Nederland moet in 2030 hét waterstofland zijn. Ga voor meer informatie naar MissieH2.nl en zet jezelf op de Waterstofkaart! En check natuurlijk Bright.nl voor meer nieuws. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:11:32