IT Support Cast-logo

IT Support Cast

Technology Podcasts

In de IT Support Cast praten we je op een begrijpelijke manier bij over de ontwikkelingen in IT-land. Én geven we je praktische tips over hoe jij je IT nog beter kunt regelen.Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door hallo, | ICT oplossingen voor het MKB.

Location:

Netherlands

Description:

In de IT Support Cast praten we je op een begrijpelijke manier bij over de ontwikkelingen in IT-land. Én geven we je praktische tips over hoe jij je IT nog beter kunt regelen.Deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door hallo, | ICT oplossingen voor het MKB.

Language:

Dutch

Contact:

0682386958


Episodes

Hoe werk je hybride samen? Hoe blijf je een team op afstand?

8/10/2022
Hybride werken wat is het? Thuis werken, op kantoor werken, of welke locatie dan ook. Hoe combineer je het en hoe zorg je dat met al die verschillende werkplekken en niet meer fysiek bij elkaar bent toch een team blijft? Kantoren hebben een sociale functie maar zorgen ook dat je optimaal kunt werken. Hoe kun je het hybride werken als werkgever én werknemer optimaal organiseren? Welke voordelen en uitdagingen brengt dit met zich mee? In deze aflevering vertellen we je er alles over!

Duration:00:20:45

Jouw digitale werkplek

6/15/2022
De digitale werkplek, we kunnen er niet meer onderuit. Hij is niet meer weg te denken uit ons werkende leven. Maar wat is nou precies die digitale werkplek? In deze aflevering leggen we je uit wat die digitale werkplek is, wat je er voor nodig hebt en wat het betekent voor je flexibiliteit.

Duration:00:28:58

On- en of boarding van personeel, waar moet je aan denken?

5/9/2022
Er zijn al veel onderwerpen voorbij gekomen in de afleveringen van deze podcast. Bij het onderwerp van deze podcast: “waar moet je aan denken bij in- en uitdiensttreding van personeel” zou je niet meteen denken aan een IT- oplossingen. Niets is minder waar, want ook op ICT-gebied moet er voor een nieuwe medewerker of medewerker die uit dienst gaat veel geregeld worden.

Duration:01:24:41

Cloud security & monitoring

4/5/2022
In onze eerdere podcast hebben we het over bescherming van je data met bijvoorbeeld vpn-verbindingen en firewalls. We hebben het ook gehad over werken in de cloud. Maar zijn deze traditionele securityoplossingen wel voldoende voor de cloud? De cloud is namelijk 24/7 via het publieke internet te benaderen. We praten erover met onze experts en geven je tips hoe je jouw bedrijf en data het best kunt beschermen.

Duration:00:19:41

Een ransomware aanval… wat te doen

3/15/2022
De wereld van cybercriminelen staat niet stil, in deze aflevering gaan we nog een keer dieper in op de ransomware-aanval. Hoe moet je je wapenen tegen een aanval, en als je dan toch slachtoffer wordt van een ransomware aanval wat moet je dan doen?

Duration:00:24:08

Hoe kies je een ICT-partner die bij jou past?

3/8/2022
Elk bedrijf heeft specifieke eisen en wensen over de inrichting van de ICT-omgeving. Hoe vind je nu een ICT-partner die bij jouw bedrijf past? In deze podcast vertellen we je hoe je de juiste keuze maakt voor de juiste partner en waarom je überhaupt een ICT-partner nodig hebt.

Duration:00:21:38

Hoe zorg je dat je IT meegroeit met jouw bedrijf?

1/25/2022
Als je bedrijf groeit, groeit je ICT niet automatisch met je bedrijf mee. In deze aflevering geven we je inzichten en tips hoe je kunt zorgen dat jouw ICT- oplossingen meegroeien met de groei van jouw bedrijf.

Duration:00:19:48

Het belang van een goede SLA (Service Level Agreement)

12/14/2021
Wat is precies een SLA, hoe stel je deze op en met welk doel? In deze podcast vertellen we je alles over een SLA: welke onderdelen worden er in vastgelegd en wanneer gebruik je een SLA? Kunnen we stellen dat de relatie tussen een klant en ICT-leverancier wordt verbeterd door het opstellen van een SLA? Het antwoord hoor je in deze podcast.

Duration:00:20:14

Better safe than sorry

11/23/2021
We ontkomen er niet aan, elke week komt er wel een nieuwsbericht voorbij over een cyberaanval. Afgelopen jaar werden er bij de politie voor het eerst meer cybercrime-delicten dan woninginbraken geregistreerd. Uit onderzoek blijkt dat 72% van de Nederlandse bedrijven afgelopen jaar slachtoffer is geworden van minstens 1 cyberaanval. We bespreken vandaag de verschillende vormen van cybercriminaliteit en hoe je jezelf er tegen kunt wapenen. Better safe than sorry oftewel beter voorkomen dan...

Duration:00:25:27

Wat is er nieuw in Teams en welke ontwikkelingen zijn er op de moderne werkplek?

11/1/2021
In een van de vorige afleveringen spraken we met Joost en Stefan over de moderne werkplek in de cloud en efficiënt samenwerken in Teams. Vandaag schuiven ze weer aan want ze raken nooit uitgepraat over de moderne werkplek die voortdurend in ontwikkeling is. Gaat Microsoft Teams traditionele e-mail vervangen?

Duration:00:20:30

Microsoft Teams: wat is het en wat kun je ermee?

10/12/2021
Teams, van naam kennen de meeste mensen het wel. Maar wat is er mogelijk en hoe werk je er zo efficiënt mogelijk in samen. Hoe maak je teams binnen Teams? Wat is de beste structuur? Hoe deel je bestanden en hoe werk je samen? In deze aflevering hoor je praktische tips hoe je teams het beste kunt gebruiken en inrichten.

Duration:00:20:51

Waarom is een goede (internet) verbinding zo belangrijk?

9/21/2021
In de vorige podcast afleveringen hebben we al veel onderwerpen besproken, zo leerden we alles over beveiliging, de cloud, de moderne werkplek en bellen via internet. In elke aflevering kwamen we wel tot de conclusie dat alles mogelijk is als je maar in internetverbinding hebt en dan wel het liefst een veilige en stabiele. Dat brengt ons tot het onderwerp van deze aflevering. Want voor elk bedrijf is het belangrijk om stabiel en betrouwbaar internet te hebben om de bedrijfsprocessen...

Duration:00:25:59

Hoe bellen we op onze moderne werkplek?

9/1/2021
Bellen op de moderne werkplek, dat is, hoe kan het ook anders, ook in de cloud. Gewoon bellen kent tegenwoordig vele mogelijkheden. We kunnen bellen via internet, hosted voip, Teams, via normale toestellen en mobiel. En dit kan weer allemaal gekoppeld worden. In deze podcast bespreken we de mogelijkheden, voor- en nadelen.

Duration:00:21:24

Waarom heb je als bedrijf een ICT-specialist nodig?

8/10/2021
In de afgelopen maanden hebben we veel onderwerpen besproken, in deze aflevering gaan we een ander onderwerp aansnijden. Weet jij bijvoorbeeld waarom het verstandig is om je hardware via een IT-leverancier te bestellen? Of waarom er op bepaalde momenten lange levertijden zijn in de hardware? Of wat een IT-leverancier nog meer voor je kan betekenen? of waarom het verstandig is om IT-zaken uit te besteden zodat jij je op jouw eigen bedrijf kunt richten.

Duration:00:18:33

De moderne werkplek in de cloud

7/1/2021
In de vorige afleveringen hebben we gesproken over de cloud, welke vormen er zijn, waar je op moet letten bij migratie. We hebben vooral gesproken over de zaken die op de achtergrond gebeuren bij de overstap en het werken in de cloud. In deze aflevering duiken we er nog iets verder in en praten we over het daadwerkelijk gebruik over de moderne werkplek in de cloud. We bespreken de zaken waar jij tijdens je dagelijkse werk in de cloud tegen aan loopt. We praten over wat je gebruiker merkt...

Duration:00:22:37

Hoe kies je het juiste platform in de cloud?

6/7/2021
In de reeks over de cloud de tweede aflevering. We praten over cloud computing en haar 3 verschillende kernfuncties: Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Ook DRaaS, Disaster Recovery as a Service en containers komen aan bod. Veel ingewikkelde termen maar na het luisteren van de podcast weet jij er alles van. Veel luitsterplezier!

Duration:00:19:08

Wat is de cloud?

6/7/2021
De cloud: wellicht een alledaagse term, maar voor velen nog een vaag begrip. In deze aflevering praten onze experts over de verschillende cloudoplossingen en de migratie of overstap naar de cloud. Dit is de eerste aflevering in de reeks over de cloud.

Duration:00:20:28

Hoe blijf je zelf de baas over jouw data?

5/11/2021
In onze reeks met als thema veiligheid gaan we in deze aflevering dieper in op het belang van anti-spamsoftware en anti-ransomware. De pandemie heeft gezorgd voor een sterke stijging in cyberaanvallen door ransomware. Nu cybercriminaliteit zo'n vlucht neemt ligt het gevaar werkelijk overal op de loer. In deze aflevering krijg je tips hoe jij de baas blijft over jouw data.

Duration:00:30:07

Is jouw data veilig?

4/28/2021
In de vorige aflevering spraken we over veiligheid en dan specifiek wachtwoord gebruik. In deze aflevering praten we verder over het thema veiligheid of liever gezegd beveiliging van je data. We praten over antivirus software en het belang van het maken van een goede back-up.

Duration:00:36:32

Zijn wachtwoorden nog van deze tijd?

4/12/2021
In deze eerste aflevering gaan we dieper in op veiligheid. En dan specifiek op het gebied van wachtwoorden en het gebruik ervan. Daarvoor schuiven we twee experts aan: Joost Merkx en Jesse Blom.

Duration:00:26:49