Kortslutning-logo

Kortslutning

Technology Podcasts >

More Information

Episodes

Overgangen til fastansatt

10/14/2019
More
Hvordan er overgangen fra konsulentlivet til å bli fast ansatt? Hva er forskjellig? Hva er likt? Og er det _egentlig_ den overgangen som kommer med de største forandringene? Stian og Mikael tar en prat om førstnevntes jobbytte og hvordan overgangen har opplevdes.

Duration:00:29:24

Naming things

9/30/2019
More
Hvorfor har navngiving fått posisjonen som en av de to vanskeligste problemene innen programmering? Hva er det egentlig med navn, ord og uttrykk som gjør at ting blir krystallklare eller forvises til obskuritet? I denne episoden reflekterer vi over navnets makt.

Duration:00:30:47

Estimering

9/16/2019
More
Estimering, hva er det og hvorfor gjør vi det? Dette spørsmålet har fascinert utviklere siden tidenes morgen eller dagen da programmering ble big business. Det er ikke mindre fengslende for Stian og Mikael, som i denne episoden graver litt i egne tanker om estimering. Tema er sendt inn av Trond Arve Wasskog.

Duration:00:27:08

Språk eller rammeverk?

9/2/2019
More
Er rammeverk og språk så forskjellige at vi kan trekke en skarp linje mellom dem? Eller kan et rammeverk bli et programmeringspråk? Hvor går i såfall grensen? I denne episoden gjør vi et lite dypdykk i hva språk og rammeverk egentlig er.

Duration:00:30:05

How Mikael is gonna get his groove back

8/19/2019
More
Mikael vil tilbake på konferanse-scena etter lang tids fravær. Det er bare et problem. Hvordan kommer du deg egentlig tilbake på den hesten? I denne episoden av Kortslutning disktuterer vi hvordan erfaring påvirker hvilke ting vi bryr oss om, hvordan, hvis mulig, vi kan formidle mer komplekse og kontekstuelle ting, og hvorfor alle burde ha et hype-crew ved sin side. Linker vi henviser til underveis:

Duration:00:39:28

Produktivitet

8/5/2019
More
Hva er produktivitet? Kan vi måle det? Er det forskjell på å føle seg produktiv og å være produktiv? Finnes det folk som er mange ganger så produktive som andre? Produktivitet er temaet, og dette er noen av spørsmålene som dukker opp.

Duration:00:33:23

Det å stille spørsmål

7/22/2019
More
Har du noen gang vært frustrert over dårlige svar? Har du tenkt over at det kanskje skyldes spørsmålet, mer enn den som svarer? Det har iallefall Mikael og Stian gjort. I denne episoden reflekteres det over kunsten å stille gode spørsmål.

Duration:00:28:38

Inspirasjonskilder

7/8/2019
More
Mikaels liste: @raganwald@ceejbot@linclark@jaredforsyth@swannodette Stians liste: @old_sound@sarahmei@mattdesl@rachelandrew@adactio

Duration:00:34:15

Testing og verifikasjon

6/10/2019
More
Hvilke verktøy har vi for å sjekke at koden vi skriver gjør det vi tror den gjør? Hva slags oppførsel kan vi garantere, hva kan vi ikke garantere og hvorfor er det sånn? Hvorfor er god testing vanskelig? Kan testing påvirke koden i negativ retning? Er unit-testing og typer ekvivalente? I denne episoden tar Stian og Mikael en liten runde i testingen og verifikasjonens verden. Artikler:

Duration:00:31:03

Frontend kompleksitet

5/27/2019
More
Hva er kompleksitet og hvordan manifesterer det seg i koden vi skriver? Må du stå evig vakt mot kompleksiteten, eller finnes det enklere måter å holde den unna? Hvordan påvirker kompleksitet opptaket av ny kunnskap? Har enkel tilgang på 3. parts kode gjort noe med hvordan kompleksitet sniker seg inn i kodebasen? Dette er noen av spørsmålene som dukker opp i denne episoden av Kortslutning, hvor Stian og Mikael tar et lite dypdykk i kompleksitet i frontend-kode.

Duration:00:37:05

Det å bytte jobb

5/13/2019
More
Mikael og Stian har "nettopp" byttet jobb. Med det så kommer det også mange andre endringer i hverdagen som mange kan kjenne seg igjen i. I denne episoden snakker de om hvordan jobbytte har vært for de og hva de ser på som viktig både for seg selv og selskap som skal legge tilrette for tiltredelse og fratredelse.

Duration:00:22:29

Typesystemer

4/29/2019
More
Hva er det med typa programmering som gjør utviklere både engasjerte og irriterte? Er alle typa programmeringspråk like? Er Haskell det samme som TypeScript? Og hva skjedde egentlig med Flow? Mikael og Stian stikker meta-tåa uti typediskusjonen i denne episoden av Kortslutning.

Duration:00:31:27

Jobbintervjuer

4/15/2019
More
I denne episoden plukker Mikael og Stian fra hverandre ideen om hva et jobbintervju kan være. Alle bitene, fra første møte til siste invervju, blir studert og drøftet. Arbeidsmarkedet har forandra seg, så kanskje det er påtide at jobbintervjuene forandrer seg også?

Duration:00:43:52

Rekruttering

4/1/2019
More
Å skaffe nye kolleger er en stor del av bransjen stort sett uansett hvor du jobber. Og det er mange ulike måter å gjøre rekruttering på. Mikael og Stian diskuterer hvordan de tenker det kan gjøres best, og litt om hvordan det ikke burde gjøres.

Duration:00:39:58

Chat og internsystemer

3/18/2019
More
Hvordan påvirker chat og internsystemer bedriftskulturen din? Hvilke utfordringer eksisterer og hvilke forskjeller blir gjeldene for ulike typer bedrifter? Mikael og Stian har tatt en prat om egne erfaringer med og tanker om den digitale bedriftskulturen som oppstår i samarbeidsverktøyene vi bruker hver dag.

Duration:00:35:33

Dependency Hell

3/4/2019
More
Har vi gått for langt med bruken av avhengigheter? Er et avhengighetshelvete uungåelig eller bare en følge av mangel på kost/nytte analyse? Mikael og Stian snakker seg gjennom avhengigheter og hva de gjør med koden vi skriver i denne episoden av Kortslutning.

Duration:00:33:36

The Great Divide

2/18/2019
More
Er frontend utvikling midt oppe i en identitetskrise? Kan alt forklares med at JavaScript har tatt over verden? Mikael og Stian gjør opp status for frontend utvikling anno 2019 og svarer på det brennende spørsmålet om alt var bedre før.

Duration:00:29:23

Kodeåret 2019

2/4/2019
More
Nettavisen kode24.no har i de siste månedene hatt en serie hvor de spør selskaper om hva de tror om kodeåret 2019. Vi tenkte: Det er jo noe vi kan svare på også. I alle fall gi det er forsøk. Som sagt som gjort. Og så tok vi det opp som en podcast, da.

Duration:00:29:52

Samfunnsansvar som utvikler

1/21/2019
More
Gratulerer med ettårsdagen vår! 🎷Vi feirer med å ha en helt vanlig episode. Denne gangen har Mikael og Stian tatt en prat om hvilket samfunnsansvar utviklere kan ha og hvordan etikk spiller inn i hverdagen vår som utviklere. Det er enkelt å ikke tenke over at kodelinjer kan ha konsekvenser for samfunn og mennesker. Hvordan kan vi bli flinkere til å reflektere rundt det? Forslag til tema sendt inn via Trello av Espen Dalløkken.

Duration:00:30:09

Nysgjerrighet

1/7/2019
More
Vi starter året med å snakke om en kjær egenskap når man skal lære seg nye ting: nysgjerrighet. Hvordan kan vi utnytte det til å motivere oss selv? Hvordan er nysgjerrighet bra eller dårlig? Hva har Mikael spilt i det siste? Alt dette og kanskje mer i denne episoden av Kortslutning!

Duration:00:28:02