OkosOtthon Club-logo

OkosOtthon Club

Technology Podcasts

Visszatérő adásainkban az okosotthon eszközökről és az azokat összekapcsoló rendszerekről beszélgetünk, közben igyekszünk alapfogalmakat tisztázni és közérthetően elmagyarázni azokat. Hírek, tanácsok, segédletek kerülnek minden epizódba.

Visszatérő adásainkban az okosotthon eszközökről és az azokat összekapcsoló rendszerekről beszélgetünk, közben igyekszünk alapfogalmakat tisztázni és közérthetően elmagyarázni azokat. Hírek, tanácsok, segédletek kerülnek minden epizódba.

Location:

Hungary

Description:

Visszatérő adásainkban az okosotthon eszközökről és az azokat összekapcsoló rendszerekről beszélgetünk, közben igyekszünk alapfogalmakat tisztázni és közérthetően elmagyarázni azokat. Hírek, tanácsok, segédletek kerülnek minden epizódba.

Language:

Hungarian


Episodes

Ajax Systems - Az új generációs riasztórendszer

12/18/2020
Az Alarm Automatika jóvoltából betekintést nyerhettünk az Ajax Systems biztonságtechnikai rendszerbe, amely teljesen újragondolta a biztonsági rendszerek működését és ezzel nemzetközi szinten is komoly elismeréseket kapott. Megtudakoltuk, hogy egy okosotthonban van-e helye ennek a rendszernek... (Spoiler veszély! Van!)

Duration:00:39:01

Karácsonyi okosítások

12/10/2020
Karácsonyra készülve néhány okosítási ötletet adunk, hogy még szebb legyen ez a "nem szokványos" Karácsony.

Duration:00:43:04

Mikor ne legyen okosotthonunk?

12/3/2020
Ennek az adásnak egy igen clickbait címet adtunk, de mindnet megtettünk, hogy érdekes legyen és ne clickbait. Felsoroltunk jónéhány javaslatot arra, hogy mikor nem érdemes okosotthonban gondolkozni (mert sokszor a kevesebb a több)Ű, és mi az amikor azt gondoljuk, hogy okosotthonban gondolkozunk, közben meg nem is. Martina és Meki hathatós közreműködésével ezt is megszakértettük és ezzel remélhetőleg neked is olyan tanácsokat tudtunk adni, ami segít elkerülni a leggyakoribb csapdákat.

Duration:00:49:20

A panelwifi megmentése

8/31/2020
Ma az egyik legfontosabb vezeték nélküli protokollról beszélgettünk, a WIFI-ről illetve, hogy a WIFI 6 miben fog újat hozni az okosotthon eszközök esetében. Vendégünk volt Kálmán Gergely, az Accesspoint Kft. beszerzési vezetője.

Duration:00:49:15

Jön a második évad!

8/27/2020
Jön a második évad! Új szerkezetben, még több érdekes és hasznos tartalommal kezdő otthon okosítóknak és haladóknak egyaránt.

Duration:00:00:41

Okosfűnyíró - már majdnem itt van

6/14/2020
Néhány aktualitás mellet az okosfűnyírók szükségességét beszéltük át.

Duration:00:31:15

Wink-gate és okos háztartási eszközök

6/7/2020
A Wink visszalépett a felhasználói "hi-jack"-elésétől és a legátlátszóbb PR megjelenést produkálta a piacon. Digitális rezsi? Mosógép vagy mosogatógép okosítás?

Duration:01:06:34

Oramix BAR - Egy (hang)rendszer mind felett

5/31/2020
Vendégünk volt TZ, az Oramix egyik alapítója, aki mesélt nekünk az Oramix BAR névre halgató BlueTooth Audio Router készülékükről.

Duration:01:15:43

Semmi sem tart örökké - na de ennyire? - 2. rész

5/31/2020
Folytatjuk az elavulás vonalán az okosotthonok jövőjéről.

Duration:00:37:55

Semmi sem tart örökké - na de ennyire? - 1. rész

5/31/2020
A mai epizódban az okos eszközök elavulásáról beszélgetünk.

Duration:00:46:57

Multi Room megoldások -Légtechnika - élő adás

4/30/2020
A mai adás különleges, hiszen azt - a lehetőségekez mérten - "közönség előtt" vettük fel. A beszélgetés témája eredetileg a multi room audió és a légtechnikai megoldások voltak, de a közönség kérdéseire is válaszoltunk.

Duration:01:28:42

Gondoskodó otthon a járvány idején

3/25/2020
Adásunkat nem kerülhette el a COVID-19 járvány és a hozzá kapcsolódó okosotthonos hírek, de beszéltünk a nem tolakodó támogatásról, amit az okos eszközök nyújthatnak a segítséggel élőknek.

Duration:00:33:00

Okosotthon Percek: spinoff és beköszönő

2/14/2020
Több mint egy éve jelentkezünk az Okosotthon Club keretein belül különböző okosotthon témákkal, hogy segítsük a kezdő és haladó otthon okosítókat és érthetővé tegyük ezt az "okosotthon dolgot". Az adásmenetek során feltűnt, hogy igénylitek mind a hosszabb, témákat jobban kifejtő, akár interjú alanyokat megszólaltató adásformát , mind a rövid, pár perces, egy konkrét témát feldolgozó adásokat is. Így az Okosotthon Percek kiválik az Okosotthon Club adáskeretéből és saját adatfolyamot kap....

Duration:00:03:56

Okosotthon automatizálási rendszerek: Loxone

1/14/2020
Az okosotthon automatizálási rendszerek sorozatunk második adásában a Loxone rendszerrel ismerkedtünk meg. Egy mintalakásban forgattuk az adást (elnézést a visszhang miatt), amely mindenféle "finomsággal" szerelt fel a Verdom Kft. Az interjúban elhangzott a UPLAN.io, mint ingyenesen elérhető online tervezőprogram.

Duration:01:00:29

Okosotthon automatizálási rendszerek: KNX

1/13/2020
2 napos KNX képzésen vettünk részt az Elektro-Kamleitner Kft jóvoltából, az itt szerzett tapasztalatainkat osztjuk meg veletek. A KNX rendszerről számos hasznos információ megtalálható az interneten, a leghitelesebb talán a KNX egyesület honlapján található (A KNX - Akárcsak a Z-wave vagy a ZigBee, egy gyártófüggetlen platform). Az Okosotthon automatizálási rendszerek sorozatunkban az összes, itthon elérhető nagy gyártó/platform megoldásait áttekintjük, hogy megfelelő képet kapjatok a...

Duration:00:21:30

Okosotthon Hardcore: PLC rendszerek

12/30/2019
Ebben az adásban Lengyel József mutatja be az általa fejlesztett, saját otthonát vezérlő rendszert. Megismerhetjük a PLC alapú vezérlés hátterét és tapasztalatait. Józsi jónéhány ismertetőt is írt a nyílt forráskódú szotveres otthonautomatizáló rendszerekről: * OpenHUB * Domoticz * Home-Assistant

Duration:00:39:51

Okosotthon Club: Legrand-Netatmo okosotthon család

12/28/2019
Ebben az adásban a Netatmo - Legrand fúzióból született okosotthon ökoszisztémát elemezgettük, ami Zigbee alapokra épül.

Duration:00:25:06

Okosotthon bejgli mellé: Haláldugalj

12/27/2019
Karácsonyi ajándék mellé biztosan többen is kaptatok ilyen csodálatos Kína/EU adaptert, rajta nagy betűkkel "FOR EXPORT ONLY". Ezt az adaptert veséztük ki alaposan ebben a rövid, bejgli mellé fogyasztható részben.

Duration:00:12:36

Okosotthon kalandozások: 5G

12/27/2019
Ebben az adásban Martina, a Geeklány volt a vendégünk (remélhetőleg a jövőben rendszeres időközönként bekapcsolódik az adásainkba). Az adásban megemlítettünk néhány karácsonyi okoskütyüt és megtárgyaltuk, hogy mi is az az 5G (és nem 5GHz) és miért is lesz ez jó nekünk, valamint, hogy hogyan is kerül képbe ez az okosotthonon belül és a hozzá kapcsolódó környezetében.

Duration:00:56:52

Halloween, csak okosan!

11/1/2019
Itt a Halloween, és ha már Halloween akkor okosotthon megoldások! Mert sokkal viccesebb és ijesztőbb díszítéseket érhetünk el , ha rejtünk mögéjük némi "okosságot". Mekivel beszélgettünk arról, hogy milyen okosotthon eszközök lehetnek segítségünkre a dekorálásban: beszéltünk az okos világítási megoldásokról, Philips HUE izzókról és RGB ledekről (melyeken végre használhatjuk is a színbeállításokat), mozgásérzékelőkről és lézercsapdákról (persze nem erre a szellemirtósra gondoltunk....

Duration:00:14:49