D-Tales-logo

D-Tales

Travel

D-Tales is een Nederlandstalige show over alles van Disney. Elke week praten Ralf, Jorn en Michiel je bij over de Parken, Films, Imagineering, Disney+ en innovaties van The Walt Disney Company.

Location:

Netherlands

Description:

D-Tales is een Nederlandstalige show over alles van Disney. Elke week praten Ralf, Jorn en Michiel je bij over de Parken, Films, Imagineering, Disney+ en innovaties van The Walt Disney Company.

Twitter:

@d_log

Language:

Dutch


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

373: Op een BMXje vliegend over Disneyland Paris

5/23/2024
Ook deze week nemen Ralf en Jorn je weer mee door al het moois uit de Disney parken, Disney+ en corporate Disney. Met deze week onder andere aandacht voor nieuwe uitspraken van Bob Iger over de toekomst van de Disney Parken, inclusief Parijs, mooie nieuwe content voor Disney+ waaronder een liveregistratie van een aankomend The Lion King Live at the Hollywood Bowl concert, soft openings voor zowel Fantasy Springs in Tokio en de nieuwe Alice in Wonderland-show in the Walt Disney Studios in Parijs en iets meer duiding voor het vernieuwde Disability Access System wat Disney in Amerika hanteert voor parkbezoekers met een beperking. Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:00:54

Ask host to enable sharing for playback control

372: Western River Expedition - gestorven in schoonheid

5/16/2024
Lang geleden in een koninkrijk hier ver vandaan, werd het plan gesmeed voor wat de ultieme Disney attractie had moeten worden: Western River Expediton. In deze aflevering van D-Tales kijken Michiel en Ralf terug op de ontwikkeling, de beleving en de erfenis van deze attractie (en themagebied), die helaas nooit het levenslicht heeft gezien. Meekijken doe je hier: https://youtu.be/IrNCPZRwCAY?si=6XN-m9kOMQ7DyZiH Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:58:47

Ask host to enable sharing for playback control

371: De toekomst van Disney+ ziet er rooskleurig uit

5/9/2024
Disney+ is de eerste streamingdienst die winstgevend kan gaan worden; alsdus Bob Iger tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. We gaan in op de introductie van ESPN binnen Disney+ en wat dit betekent voor de mogelijk diversere toekomst van het platform. Ook bespreken we de exclusieve samenwerking met Airbnb voor overnachtingen waarbij de karakters en omgevingen van iconische Disney, Pixar- en Marvel-series tot leven worden gebracht. Verder bespreken we de Mickey’s Not-So-Scary Halloween Party in Walt Disney World, waarvoor de tickets deze week beschikbaar komen, en dromen we alvast weg bij de eerste officiële beelden uit Fantasy Springs, het nieuwe uitbreidingsgebied in Tokyo DisneySea. Dat alles en veel meer in D-Tales 371! Meedoen met de Star Wars Prijsvraag? Vertel ons waarom de nieuwe Hasbro action figure van Anakin of Dart Vader onderdeel moet uitmaken van jouw Star Wars Collectie. Mail je antwoord aan info[at]d-log.nl Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:59:50

Ask host to enable sharing for playback control

370: Nieuwe ‘window on Main Street, U.S.A.’ in Parijs

5/2/2024
Van Nederlandse nasynchronisaties in de jaren 40 tot een nieuwe Wreck-It Ralph attractie in Tokio en van een live reactie op de trailer van Mufasa tot een nieuwe ‘window on Main Street U.S.A.’ in Parijs; dit alles en veel meer in deze bomvolle nieuwsaflevering van D-Tales! Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:08:54

Ask host to enable sharing for playback control

369: Disney en de New York World's Fair van 1964 - 1965

4/25/2024
De World's Fair van 1964/1965 in New York was een keerpunt voor Disney en de toekomst van pretparkattracties wereldwijd. Het was tijdens deze wereldtentoonstelling dat Disney zijn kunnen op het gebied van animatronics ten volste demonstreerde, een technologie die vandaag de dag nog steeds een centrale rol speelt in Disney parken. Attracties zoals "It's a Small World", "Carousel of Progress" en "Great Moments with Mr. Lincoln" waren niet alleen primeurs op het gebied van technologische innovatie, maar legden ook de lat hoger voor toekomstige pretparkattracties. Reis mee met Ralf naar het New York van 1964 en 1965 terwijl hij ons vol passie uitlegt waarom deze Wereldtentoonstelling zo belangrijk was voor de persoon Walt, The Walt Disney Company en de (Disney) themaparken wereldwijd Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:17:09

Ask host to enable sharing for playback control

368: Disney Adventure World

4/18/2024
In D-Tales 368 bespreken we uitgebreid al het nieuws dat rondom de grote veranderingen voor Walt Disney Studios Park in Parijs: een nieuwe naam, nieuwe themagebieden en nieuwe... avonturen! Uiteraard geven we ook een update over onze Azië reizen van volgend jaar! Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:07:20

Ask host to enable sharing for playback control

367: Walt Disney Imagineering komt op stoom

4/11/2024
Een aflevering bomvol nieuws van de afgelopen twee weken: Avatar naar Disneyland, Beyond Big Thunder en Indy naar Walt Disney Word en toch al eerder Lion King nieuws voor Parijs? En daarnaast: Donald Duck neemt Tokio Disneyland over, de raad van bestuur van The Walt Disney Company mag blijven en afscheid van Studio 1 in Parijs. We bespreken het allemaal in D-Tales aflevering 367! Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:24:44

Ask host to enable sharing for playback control

366: De D-Tales boekenspecial, deel 3

4/4/2024
Welkom bij de derde D-Tales boekenspecial. Samen met Efteling ontwerper én Disney (park)boekenverzamelaar Jeroen Verheij bespreken we de nieuwste toevoegingen aan onze eigen Disney boekencollectie. Het hoofdgerecht bestaat uit een duik in de indrukwekkende verzameling van Jeroen! Wat zijn zijn favorieten, verborgen parels en wat staat er nog op het wensenlijstje? Tip: bekijk vooral de video om alle boeken ook te kunnen zien! https://www.youtube.com/watch?v=TH4TnQvgU_8&t=3341s Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:40:27

Ask host to enable sharing for playback control

365: Wie wordt de opvolger van Bob Iger?

3/28/2024
Jorn en Michiel brengen je al het Disney-nieuws van afgelopen week met natuurlijk aandacht voor: de eerste testritten in Tiana’s Bayou Adventure, de terugkeer van Joe Rohde bij Walt Disney Imagineering, Josh D’Amaro wéér op bezoek in Parijs en welke vier interne kandidaten zijn geselecteerd als mogelijke opvolger van Bob Iger? Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:18:50

Ask host to enable sharing for playback control

364: 57 jaar Pirates of the Caribbean

3/21/2024
Ralf en Michiel brengen in aflevering 364 van D-Tales een ode aan de attractie die deze week zijn 57e verjaardag vierde en door veel Disney fans nog steeds gezien wordt als het beste dat Walt Disney Imagineering ooit heeft voortgebracht: Pirates of the Caribbean. Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:04:39

Ask host to enable sharing for playback control

363: Hoe verdeel je 60 miljard dollar?

3/14/2024
Disneyland Forward gaat een nieuwe fase in, de geruchten en speculaties voor Parijs nemen toe en hoe gaat de 60 miljard dollar verdeeld worden die The Walt Disney Company heeft toegezegd voor de parken, cruises en resorts? Is dat alles? Welnee! We bellen met Gijs over zijn aanstaande Disney pianoconcert, kijken naar de nieuwe aankondiging voor Shanghai en…hebben zin in verse popcorn uit een nieuw aangekondigde bucket in Disneyland! Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:05:35

Ask host to enable sharing for playback control

362: Food & Wine in Disney California Adventure

3/7/2024
Het trio is weer compleet! We horen een uitgebreid verslag van Michiel over Disneyland, Food & Wine in DCA en zijn twee weken in Los Angeles, bespreken met Ralf de tegenaanval (of het charmeoffensief) van Trian in de strijd om de boardroom en gaan met Jorn door de laatste film- en Disney+-nieuwtjes! Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:29:17

Ask host to enable sharing for playback control

361: Alles over Fantasy Springs in Tokyo DisneySea

2/29/2024
Welkom bij D-Tales 361, waarbij Jorn en Ralf je bijpraten over al het nieuws over Fantasy Springs dat deze week naar buiten is gekomen. Ralf geeft een ‘klein overzicht’ van zijn snackveroveringen in Disneyland en kijkt terug op zijn bezoek aan dit resort. Vaste onderdelen als Disney+, de films en het persoonlijke nieuws zijn uiteraard ook weer onderdeel van de line-up! Besproken in de aflevering: wil je Iris van der Heijden volgen op Instagram: @iris.vdheijden Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:21:10

Ask host to enable sharing for playback control

360: Live vanuit het Pixar Place Hotel

2/24/2024
Michiel en Ralf brengen verslag uit van de eerste week van de D-Tales reis naar Hollywood en Anaheim. Vanuit het gloednieuwe Pixar Place Hotel, aan de rand van het zwembad, en met de bruisende themaparken op de achtergrond. Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:40:08

Ask host to enable sharing for playback control

359: Strijd in de boardroom

2/15/2024
In deze aflevering duiken we diep in de aanstaande aandeelhoudersvergadering van The Walt Disney Company, waarbij de focus ligt op het felbevochten gevecht om posities in de raad van bestuur. We bespreken ook de Super Bowl filmtrailers die Disney heeft gelanceerd tijdens dit belangrijke sportevenement, en de opkomst van Apple Vision Pro als een krachtige speler in de entertainmentindustrie. Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:21:40

Ask host to enable sharing for playback control

358: Slapen in het nieuwe Disneyland Hotel

2/8/2024
Na een uitgebreide verbouwing van 4 jaar werd dit weekend het Disneyland Hotel officieel heropend. Met een spectaculaire openingsshow en een hotel vol internationale sterren was dit een bijzonder weekend; en Jorn was erbij! Hoe is het om te verblijven in het vernieuwde Disneyland Hotel? Hoe waren de restaurants? Hoeveel stopcontacten heeft elke kamer? En hoe fijn was het zwembad? Dat alles, en veel meer, is deze week te horen in het uitgebreide verslag van Jorn, die namens D-Tales bij het pers- en media weekend aanwezig mocht zijn. Maar voordat het zover is neemt Ralf ons ook nog mee door alle lopende en aankomende projecten voor Disneyland Paris. Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:39:43

Ask host to enable sharing for playback control

357: Het geluid van Disney

2/1/2024
Deze podcast zou nooit zo goed klinken zonder het harde werk van deze mannen: Pelle en Arno. Van pareltjes als onze ‘Ralf gaat Verticaal’ en ‘Jorn+’ bumpers, tot de volledige audiovormgeving – in stijl van elk themaland! – van onze D-Tales Audiotour! De hoogste tijd om deze mannen eens extra in het zonnetje te zetten en uit te nodigen om dieper in te gaan op Disney en muziek. Wat maakt muziek in de Disneyparken zo bijzonder? Wat zijn de favorieten van ons? En hoe hebben de officiële stemmen van de Disney-parken zich ontwikkeld in de geschiedenis? Als kers op de taart krijgen we ook nog een bloemlezing over de ontstaansgeschiedenis van de audiovormgeving van D-Tales! Ga er maar lekker voor zitten de komende 2 uur! Bekijken op Youtube doe je hier: https://youtu.be/d9np3K_psQc Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:02:04:40

Ask host to enable sharing for playback control

356: Het vernieuwde Disneyland Hotel is bijna open

1/25/2024
Deze week in D-Tales alles over wat Jorn heeft moeten doen om in smoking aanwezig te kunnen zijn bij het exclusieve persweekend van het vernieuwde Disneyland Hotel op 3 februari aanstaande! Verder bespreken we het nieuws van de week: Krijgt Ron DeSantis meer tijd voor zijn strijd tegen Disney en wat kunnen we verwachten van de nieuwe Country Bear Jamboree in het Magic Kingdom? Bovendien staan we stil bij een prachtige onderscheiding voor een bijzondere Disney Imagineer. Veel plezier met D-Tales 356! Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:11:11

Ask host to enable sharing for playback control

355: De toekomst van films beleven

1/18/2024
Deze week géén centraal thema, maar we vliegen van hot naar her en bespreken allerlei toffe nieuwtjes uit de wereld van Disney. Zoals de winst die Disney binnen kon harken tijdens de Emmy’s; Nederlandse Duck-tekenaar die binnenkort een bijzondere prijs in ontvangst mag nemen; een mooi eerbetoon aan een overleden projectmanager van Disneyland Paris; de toekomst van nieuwe attracties en themagebieden uit de koker van Walt Disney Imagineering én de toekomst van films beleven in de vorm van Disney+ op Apple Vision Pro. Dat, én nog veel meer, deze week in D-Tales 355! Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:57:36

Ask host to enable sharing for playback control

354: Guess who’s back

1/11/2024
Het is 2024 en het jaar is niet officieel begonnen voordat de eerste D-Tales van het jaar een feit is. Dus daar gaan we! We bespreken de ontwikkelingen rondom de vrijgekomen rechten van Mickey Mouse en de veranderingen bij weekblad de Donald Duck. Verder bespreken we de nieuwe ontwikkelingen rondom het Lion King project in de Walt Disney Studios en natuurlijk de nieuwe drone show 'Disney Electrical Sky Parade' van ons park in Parijs. Steun ons en word Donalteur!: https://www.d-log.nl/steun-ons/ See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:13:16