Mixtures-logo

Mixtures

World Talk

Mixtures és un programa d’agitació musical que vol fomentar la curiositat per les músiques del món i redescobrir els clàssics de la música popular. Cada setmana Mixtures presenta quatre seccions fixes: la novetat, la descoberta, el concert i el record; on tot buscant la diversitat vol donar a conèixer el context que envolta cada proposta musical. Mixtures és un programa on totes les músiques són possibles. Un programa presentat i dirigit per Gaspar Tarrida.

Mixtures és un programa d’agitació musical que vol fomentar la curiositat per les músiques del món i redescobrir els clàssics de la música popular. Cada setmana Mixtures presenta quatre seccions fixes: la novetat, la descoberta, el concert i el record; on tot buscant la diversitat vol donar a conèixer el context que envolta cada proposta musical. Mixtures és un programa on totes les músiques són possibles. Un programa presentat i dirigit per Gaspar Tarrida.

Location:

Spain

Description:

Mixtures és un programa d’agitació musical que vol fomentar la curiositat per les músiques del món i redescobrir els clàssics de la música popular. Cada setmana Mixtures presenta quatre seccions fixes: la novetat, la descoberta, el concert i el record; on tot buscant la diversitat vol donar a conèixer el context que envolta cada proposta musical. Mixtures és un programa on totes les músiques són possibles. Un programa presentat i dirigit per Gaspar Tarrida.

Language:

Catalan


Episodes

Mixtures 13x43 Resum novetats 2022

6/26/2022
En el darrer programa de la 13a temporada escoltem algunes de les novetats que hem destacat al programa en aquest primer trimestre de 2022: Oumou Sangare, Vieux Farka Toure, Imarhan, Cheikh Ibra Fam... escoltant música africana pensem en els joves migrants que volen arribar a Europa i topen amb el mur de Melilla.

Duration:00:55:50

Mixtures 13x42 Resum descobertes 2021-22

6/17/2022
Aquesta setmana fem un resum de les descobertes d'aquesta temporada amb Nilotika Cultural Ensemble i el seu reggae africà, la Super Yamba Band, Dowdelin i la seva música criolla contemporània, els debuts de Black Mango des de Mali i del projecte cubà Okuté, el Blackcelona vol.5, els Boleros psicoldélicos de Adrian Quesada, la veu de Juanita Euka i el duo nigerià The Cavemen.

Duration:00:55:22

Mixtures 13x41 Resum secció records 2021-22

6/11/2022
Aquesta setmana la dediquem a fer un resum dels records que hem tingut al llarg de la 13a temporada, a vegades arrel de la notícia de mort de músics com Pee Wee Ellis, Elza Soares, Orlando Julius o Jose Luis Cortes; a vegades per celebrar aniversaris de Ben Harper i Omara Portuondo o discs com Omega; o bé per recordar músics que van morir ara fa anys com Manu Dibango, Levon Helm i Jeff Buckley.

Duration:00:51:35

Mixtures 13x40 HavanaMeetsKingston+ZoufrisMaracas

6/5/2022
Aquesta setmana escoltem la segona part del projecte Havana meets Kingston del productor Mista Savona on reuneix músics cubans i jamaicans com Clinton Fearon, Cimafunk, Stevie Culture, Barbarito Torres... i descobrim el disc de remescles del grup francés Zoufris Maracas també amb convidats importants com Toto la Momposina o Flavia Coelho.

Duration:00:56:07

Mixtures 13x39 MavisStaplesLevonHelm+AdrianQuesada+JeffBuckley+MiltonNascimento

5/30/2022
Aquesta setmana escoltem el darrer disc de Mavis Staples i Levon Helm gravat fa onze anys però publicat fa unes setmanes, descobrim els boleros psicodelicos de Adrian Quesada, tenim un record pels 25 anys sense Jeff Buckley i recomanem els concerts de la gira de despedida d'una llegenda com Milton Nascimento que passaràr per l'Apolo a Barcelona.

Duration:00:55:30

Mixtures 13x38 VieuxFarkaToure+descobertesFaro+NewenAfrobeat

5/22/2022
Aquesta setmana comencem amb el que serà en breu el nou disc de Vieux Farka Toure que des de Bamako torna a les seves arrels, com a descoberta farem un passeig per algunes novetats de Brasil i Colòmbia amb clau rock i pop però també amb arrels: el trio The Raulis, el hip hop combatiu d'Edgar, la bossanova-pop de Banana Scrait, l'humor d'Edsons Velandia i Adriana Lizcano, el palenque rap de Kombilesa Mi, com a concert recomanat el de Newen Afrobeat a La Nau al Poble Nou el proper 12 de juny.

Duration:00:55:29

Mixtures 13x37 LeylaMcCalla+Castrignano+Poso+Byrne+PapaOrbe

5/15/2022
Aquesta setmana comencem amb el nou disc de Leyla McCalla que fa recerca en la música criolla d'Haití, seguim amb la descoberta de la Taranta d'Antonio Castrignanò, les percusions afrocubanes de Gabriele Poso, celebrem els 70 anys de David Byrne amb Talking Heads i recomanem concerts de salsa a Barcelona amb Papa Orbe al Cafè Marula.

Duration:00:55:24

Mixtures 13x36 TajMahal&RyCooder+BlackMango+CiutatFlamenco

5/8/2022
Aquesta setmana comencem amb el disc que Ry Cooder i Taj Mahal dediquen al cançoner de dos pioners del blues Sonny Terry i Brownie McGhee, descobrim Black Mango el projecte de Phillipe Sanmiguel que viu a Bamako i ha gravat entre altres amb Samba Touré i acabem parlant del proper festival Ciutat Flamenco del Taller de Músics amb Naike Ponce, Chicuelo...

Duration:00:55:16

Mixtures 13x35 OumouSangare+CheikhIbraFam+MerakiFestItinera+NGLaBanda

5/1/2022
Aquesta setmana comencem amb el nou disc d'Oumou Sangaré, fruit del confinament als USA, descobrim el debut de Cheikh Ibra Fam des de Senegal amb una gran diversitat d'estils, escoltem el també debut d'Èlia Bastida i Carolina Alabau que forma part de la programació del Festival Itinera a micropobles i acabem amb un record per la mort a Cuba de Jose Luis Cortes fundador de NG La Banda.

Duration:00:55:01

Mixtures 13x34 LevonHelm+YambaBand+JorgeDrexler+ColomaBertran

4/24/2022
Aquesta setmana comencem amb un record als 10 anys de la mort de Levon Helm, baterista i cantant de The Band, descobrim el single de Super Yamba Band des de Ghana i el seu homenatge a Osei Korankye, comencem a escoltar el nou disc de Jorge Drexler i recomanem el concert de presentació del segon disc de la violinista Coloma Bertran.

Duration:00:54:37

Mixtures 13x33 OrlandoJulius+EtrandelAir+VieuxFarka+ElKhat+Amarante+LidoPimienta

4/17/2022
Aquesta setmana comencem dedicant el nostre record a Orlando Julius, llegenda de HighLife i l'Afrobeat, escoltem novetats de blues del desert amb Etran de l'Aïr i el nou single de Vieux Farka Touré, descobrim El Khat i la seva actualització del folclore del Yemen i recomanem concerts de Rodrigo Amarante i Lido Pimienta.

Duration:00:51:21

Mixtures 13x32 FatoumataDiawara+SuonnoDAjere+Drexler+KikoVeneno

4/10/2022
Aquesta setmana comencem amb la presentació del projecte de Google Arts per la digitalització dels manuscrits de Tombuctú que acaba de publicar Fatoumata Diawara, seguim amb la descoberta del trio de cançó napolitana Suonno D'Ajere, parlem del proper disc i gira de Jorge Drexler i celebrem els 70 anys de Kiko Veneno.

Duration:00:55:08

Mixtures 13x31 JoselitoAcedo+ColomaBertran+SummerofSoul+FCiocarla+Imarhan

4/3/2022
Aquesta setmana comencem amb el nou disc del guitarrista flamenc Joselito Acedo dedicat al barri de Triana DF, descobrim el segon disc de la violinista Coloma Bertran, celebrem els premis rebuts pel documental Summer of Soul de Questlove i recomanem dos propers concerts a la sala Apolo, Fanfare Ciocarla i Imarhan.

Duration:00:55:23

Mixtures 13x30 FranckBiyong+ManuDibango+AremaArega+Monophonics+ElvisCostello

3/27/2022
Aquesta setmana dediquem el programa a Manu Dibango, als dos anys de la seva mort, gràcies al disc-homenatge que li dedica el guitarrista camerunés Franck Biyong, descobrim el recent i nou single d'Arema Arega, recomanem el concert dels californians Monophonics i recordem el primer single d'Elvis Costello.

Duration:00:54:44

Mixtures 13x29 Scorpios+AtongoZimba+Ticora+GramophoneAllStars+TheClash

3/20/2022
Aquesta setmana va de guitarres i comencem amb el nou disc de la banda sudanesa The Scorpios, seguim amb el disc del veterà de Ghana Atongo Zimba, descobrim el debut dels francesos Ticora, recomanem la festa dels espais comunitaris escoltant la Gramophone All Stars i recordem el debut fa 45 anys de The Clash.

Duration:00:54:21

Mixtures 13x28 JustinAdams&MauroDurante+OmarSosa&SeckouKeita+Babra&Megitza+MUD+Chabuca

3/13/2022
Aquesta setmana va de encontres, el de Justin Adams (UK) amb Mauro Durante (Itpalia), el retrobament d'Omar Sosa (Cuba) i Seckou Keita (Senegal), la reunió dels grups folk Babra (Hongria) i Megitza (Polònia), el festival MUD de músiques disperses a Lleida i un record per Chabuca Granda.

Duration:00:55:52

Mixtures 13x27 SowalDiabi+MamakKhadem+Divanhana+Euka+Viguela+SeySisters

3/4/2022
Aquesta setmana fem un programa amb nous discs recents amb protagonisme de veus femenines: Mamani Keita (Mali) en col·laboració amb Arat Kilo, Mamak Khadem (Iran/EUA), Divanhana (Bosnia), Juanita Euka (Congo/UK), Vigüela (Castella) i The Seys Sisters.

Duration:00:56:01

Mixtures 13x26 Imarhan+TajMahal&RyCooder+Dowdelin+Oumou+Aziza+SonsOfKemet

2/27/2022
Aquesta setmana comencem amb el nou disc d'Imarhan i la seva música del desert, escoltem el nou disc de Taj Mahal i Ry Cooder dedicat als pioners del blues Sonny Terry i Brownie McGhee, descobrim la música futurista i criolla de Dowdelin, tenim un record pel 54è aniversari d'Oumou Sangaré i recomanem els concerts d'Aziza Brahim al Tradicionarius i de Sons of Kemet a l'Apolo.

Duration:00:54:54

Mixtures 13x25 DelvonLamarr+JPBimeni+Cavemen+Harvest+BlackMF-GiseleJackson

2/20/2022
Aquesta setmana comencem amb dues novetats d'aquest mateix febrer, els nous discs de Delvon Lamarr Organ Trio i els seu Hammond i de JP Bimeni & The Black Belts i la seva veu soul, seguim descobrint el disc Love-Highlife de The Cavemen, recordem els 50 anys del disc Harvest de Neil Young i parlem del proper Black Music Festival a Girona recomanant i escoltant la gran veu de Gisele Jackson.

Duration:00:55:16

Mixtures 13x24 Onipa+GuettoKumbe+Cavemen+SylJohnson+HarlemJC

2/13/2022
Aquesta setmana comencem amb l'afrofuturisme dels Onipa que revisiten els ritmes de l'Afrobeat, el Soukouss o el Highlife amb l'electronica, seguim amb el trio Guetto Kumbé des de Colombia que també apliquen beats a les percusions afrocolombianes, descobrim a The Cavemen els renovadors del Highlife des de Nigeria, recordem al bluesmen i productor Syl Johnson que ha acaba de morir i parlem de la programació musical del Harlem Jazz Club.

Duration:00:55:27