Mixtures-logo

Mixtures

World Talk

Mixtures és un programa d’agitació musical que vol fomentar la curiositat per les músiques del món i redescobrir els clàssics de la música popular. Cada setmana Mixtures presenta quatre seccions fixes: la novetat, la descoberta, el concert i el record; on tot buscant la diversitat vol donar a conèixer el context que envolta cada proposta musical. Mixtures és un programa on totes les músiques són possibles. Un programa presentat i dirigit per Gaspar Tarrida.

Mixtures és un programa d’agitació musical que vol fomentar la curiositat per les músiques del món i redescobrir els clàssics de la música popular. Cada setmana Mixtures presenta quatre seccions fixes: la novetat, la descoberta, el concert i el record; on tot buscant la diversitat vol donar a conèixer el context que envolta cada proposta musical. Mixtures és un programa on totes les músiques són possibles. Un programa presentat i dirigit per Gaspar Tarrida.

Location:

Spain

Description:

Mixtures és un programa d’agitació musical que vol fomentar la curiositat per les músiques del món i redescobrir els clàssics de la música popular. Cada setmana Mixtures presenta quatre seccions fixes: la novetat, la descoberta, el concert i el record; on tot buscant la diversitat vol donar a conèixer el context que envolta cada proposta musical. Mixtures és un programa on totes les músiques són possibles. Un programa presentat i dirigit per Gaspar Tarrida.

Language:

Catalan


Episodes

Mixtures 12x40 GaelFaye+PatKalla+Antoniou+Fitzgerald+VidaFest

6/17/2021
Aquesta setmana comencem escoltant el darrer disc del cantant i de hip hop i poeta Gaël Faye "Lundi Mechant", seguim amb Pat Kalla també des de la diaspora africana a França, descobrim el debut d'Antonis Antoniou en solitari des de Xipre, recordem a Ella Fitzgerald als 25 anys de la seva mort i parlem del proper Festival Vida.

Duration:00:55:27

Mixtures 12x39 CanzoniereGS+Pote+BVSC25a+ItacaFest

6/13/2021
Aquesta setmana escoltem el nou disc del Canzoniere Grecanico Salentino "Meridiana" (el seu disc núm 20 desde 1975), descobrim la música de Poté des de les Antilles amb el seu debut, recordem al Buena Vista Social Club que ara compleix 25 anys i anuncia reedicions de luxe i parlem del Festival Itaca 2021 a l'Empordà.

Duration:00:55:10

Mixtures 12x38 Republicafrobeat5+BalkanTaksim+CruillaXXS+CurtisMayfield

6/6/2021
Aquesta setmana comencem escoltant el recopilatori Republicafrobeat vol.5 amb formacions de tot el món amb protagonisme de dones i afrobeat, descobrim el debut del duet romanès Balkan Taksim, parlem del Cruïlla XXS i recordem la figura de Curtis Mayfield.

Duration:00:55:11

Mixtures 12x37 DobetGnahore+RubenBlades+Cimafunk+JazzTerrassaLocomotoraNegra

5/30/2021
Aquesta setmana comencem amb el nou disc de l'espectacular cantant de Costa d'Ivori Dobet Gnahore, seguim amb les noves històries de Ruben Blades acompanyat de l'orquestra de Roberto Delgado a Salswing, descobrim l'últim single de la nova figura cubana Cimafunk, escoltem a la Locomotora Negra que fa 50 anys i toquen al 40è Jazz Terrassa Fest... i acabem amb Pedro Navaja.

Duration:00:55:54

Mixtures 12x36 RafikiJazz+Jamille+Grec21+TajMahal

5/23/2021
Aquesta setmana comencem escoltant el nou disc del col·lectius multicultural Rafiki Jazz, descobrim la veu de la cantant Baiana Jamille amb el seu EP de debut, parlem de la programació de Grec 2021 que està dedicada a la vitalitat i creativitat de l'Àfrica amb concerts de Fatoumata Diawara i Trio Da Kali entre molts altres i tenim un record pels 79 anys de Taj Mahal.

Duration:00:54:51

Mixtures 12x35 AroojAftab+SeySisters+OkweiOdili+At9B+BobMarley+Fatoumata

5/16/2021
Aquesta setmana comencem amb el nou disc d'Arooj Aftab, la cantant paquistaní a Nova York, el nou disc de The Sey Sisters, la descoberta de Okwei Odili, de Lagos a Bahia, la jornada que l'Ateneu 9 barris dedica a Nova Orleans, un record pels 40 anys sense Bob Marley i el proper aniversari de Bob Dylan amb versió africana de Blowin in the wind per Fatoumata Diawara.

Duration:00:54:58

Mixtures 12x34 PauloFlores+AnansyCisse+ElHarrachi+MulatuAstatke+MahmoudAhmed

5/10/2021
Aquesta setmana comencem a Angola amb el nou disc de Paulo Flores, seguim amb el segon disc del guitarrista Anansy Cisse des de Mali, la presentació del també segon disc de Kamel El Harrachi recuperant i innovant en el Chaabi algerià, i escoltem i parlem d'una generació de músics etiops: Mulatu Astatke que aplaça el seu concert a Barcelona i Mahmoud Ahmed que compleix 80 anys.

Duration:00:55:17

Mixtures 12x33 BallakeSissoko+Diarra+Kouyate+Concerts+Allen+Dibango

5/2/2021
Aquesta setmana comencem amb el nou disc de Ballake Sissoko i la seva Kora, descobrim dues novetats de veus femenines africanes el nou disc de Kady Diarra des de Burkina Faso i la veu de Fatim Kouyate sobre les programacions electròniques del col·lectiu Mawimbi, recomanem concerts de Israel Fernandez i Diego del Morao a Barcelona i de Colina Miralta Sambeat a Olot i tenim records per Tony Allen i Manu Dibango amb més novetats.

Duration:00:55:02

Mixtures 12x32 BabaSissoko+Nigerian+Idir+JazzFesting

4/25/2021
Aquesta setmana comencem amb els darrers projectes de Baba Sissoko, fem una descoberta de novetats de l'escena nigeriana amb Yung L, Runtown, Roforofo Jazz i Blue Lab Beats, tenim un record pel primer aniversari de la mort de Idir, el gran cantant de la Kabilia argelina, i recomanem els concerts en streaming del Jazz Festing in Place a Nova Orleans.

Duration:00:55:16

Mixtures 12x31 RubenRada+Salem+Mathambo+Green+SalaCat

4/17/2021
Aquesta setmana comencem amb el nou disc del veterà percusionista i cantant uruguayà Ruben Rada, seguim amb els nous discos de la cantant de Île de la Reunion Christine Salem i amb el músic de hip hop i electrònica sudafricà Spoek Mathambo, recordem a Al Green quan fa 75 anys i recomanem l'agenda de www.salacat.cat escoltant a Carlos Sarduy i The Groove Messengers.

Duration:00:55:25

Mixtures 12x30 BaianaSystem+RenataFlores+CicleBluesDeskomunal+Shemekia

4/11/2021
Aquesta setmana comencem amb Baiana System que des de Salvador de Bahia reinventa la música brasilera amb el hip hop i l'electrònica però gran respecte pels ritmes tradicionals com el frevo, el samba, el pagode o el reggae; la descoberta del trap de Renata Flores cantat en quitxua des del Perú, recomanem concerts de Blues al Deskomunal de Sants i celebrem l'aniversari de Shemekia Copeland.

Duration:00:55:13

Mixtures 12x29 SambaToure+OmarSosa+Praktika+MarvinGaye+FestingPlace

4/5/2021
Aquesta setmana comencem a Mali amb el nou disc de Samba Toure, escoltem el resultat del viatge del pianista cubà Omar Sosa a l'Àfrica oriental, descobrim el viatge africà del DJ francès Praktika, recordem al gran Marvin Gaye i recomanem el festival on line Festing Place 2021 de la radio comunitària de Nova Orleans WWOZ.

Duration:00:55:33

Mixtures 12x28 Jupiter&Okwess+Lakatos+Stavridis+Martín+Zoo+Amador

3/28/2021
Aquesta setmana comencem amb el nou disc de Jupiter&Okwess des del Congo, la segona novetat és el disc de música zíngara de Mónika Lakatos, les descobertes de l'acordió de Thanos Stavridis i el tres cubano de Jorge Ivan Martín, els concerts esgotats i nou disc de Zoo i el 62è aniversari de Raimundo Amador.

Duration:00:55:16

Mixtures 12x27 PepedeLucia+TaxxiTangoXXI+Banza+Hamsa+RyCooder

3/21/2021
Aquesta setmana comencem amb el disc de Pepe de Lucia i el record al seu germà Paco, aprofundim en el disc de Taxxi Tango XXI des de Paris, descobrim la veu de Celine Banza des del Congo i també la veu de Fely Tchaco, recomanem els concerts de la formació barcelonina Hamsa Hamsa i celebrem els 74 anys de Ry Cooder.

Duration:00:55:04

Mixtures 12x26 TangoActual+Piazolla+ElectricJalaba+BunnyWailer+Karamba

3/14/2021
Aquesta setmana comencem escoltant l'escena actual de Tango a l'Argentina en honor del centenari del naixement d'Astor Piazolla, amb formacions com Astillero, El Cachivache Q, Q.Negro La Boca, Sudestada Tango o Taxxi Tango XXI, descobrim el grup de música Gwana Electric Jalaba, recordem la llegenda del reggae Bunny Wailer i recomanem el concert de Las Karamba a La Mirona de Salt.

Duration:00:55:12

Mixtures 12x25 Homenatge Ali Farka Toure

3/8/2021
Aquesta setmana dediquem tot el programa a fer un homenatge a Ali Farka Toure, el músic i guitarrista que va obrir la música de Mali a l'èxit internacional. Acaba de fer 15 anys de la seva mort, un 7 de març de 2006 i a la seva ciutat de Niafunké li dediquen un macrofestival que organitza el seu fill Vieux Farka Toure i on actuen artistes com Afel Boucoum, Bassekou Kouyate, Oumou Sangare...

Duration:00:55:14

Mixtures 12x24 UrbanVillage+KronosQ+Kandiafa+Bafang+PacodeLucia+concerts

2/28/2021
Aquesta setmana escoltem als Urban Village i la seva mixtura de músiques sudafricanes, el retrat que Kronos Quartet fa de la figura de Pete Seeger, el nou disc de Kandiafa jove interpret del Ngoni, descobrim al duo Bafang i el seu afro-rock, recordem a Paco de Lucia, recomanem el concerts al Luz de Gas amb Maria del Mar Bonet i Mayte Martin entre altres i la aplaçada despedida de Pegasus.

Duration:00:55:01

Mixtures 12x23 Femi&MadeKuti+Malonga+UrbanVillage+URoy+Drexler+Cajon

2/21/2021
Aquesta setmana escoltem els nous discs de Femi Kuti i Made Kuti, qeu pare i fill publiquen conjuntament amb el nom de Legacy, descobrim les percussions del Congo amb Kiazi Malonga, el debut del quartet sudafricà Urban Village, tenim un record per la mort de la llegenda del reggae U-Roy i escoltem a Jorge Drexler quan li han donat el premi Ojo Crítico i recomanem el concert de Benavent-TinoDeGeraldo-Pardo.

Duration:00:55:13

Mixtures 12x22 MajidBekkas+Loueke+CarlosCortes+Mambanegra+Barnasants+ChickCorea+FelaKuti

2/14/2021
Aquesta setmana escoltem el nou disc del músic marroquí Majid Bekkas, entre la música Gnaoua i el Jazz, també el recent disc d'homenatge a Herbie Hancock del guitarrista africà Lionel Loueke, descobrim el debut del guitarrista de Cádiz Carlos Cortés Bustamante, el single de La Mambanegra des de Colombia, parlem del Barnasants, tenim un record per la mort de Chick Corea i escoltem a Fela Kuti ara que sembla que entrarà al RnR Hall of Fame per aclamació popular.

Duration:00:55:19

Mixtures 12x21 Ausecuma-DjelyTapa+Nesrine+Labropoulou+UmmKulthum+Marquez

2/7/2021
Aquesta setmana escoltem el projecte de música panafricana Ausecuma Beats, el debut de Djely Tapa amb una visió futura de la música tradicional de Mali, descobrim la cantant i violoncelista franco-algeriana Nesrine i la interpret grega del Kanun Sofia Labropoulou, fem un petit homenatge a Umm Kulthum i recomanem el concert de Rocio Marquez a Banyoles.

Duration:00:54:32