Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads
Ekko-logo

Ekko

NRK Norway

Ekko er et samfunnsprogram som sendes mellom 9 og 11, mandag til fredag i NRK P2. To timer med samfunnsstoff, forskning, vitenskap og menneskemøter. Ekko gir deg radio som engasjerer, berører, gir innsikt og overrasker. Programledere er Mona Myklebust, Kalle Turkerud, Jan Erlend Leine og Torkild Jemterud.

Ekko er et samfunnsprogram som sendes mellom 9 og 11, mandag til fredag i NRK P2. To timer med samfunnsstoff, forskning, vitenskap og menneskemøter. Ekko gir deg radio som engasjerer, berører, gir innsikt og overrasker. Programledere er Mona Myklebust, Kalle Turkerud, Jan Erlend Leine og Torkild Jemterud.
More Information

Location:

Norway

Networks:

NRK Norway

Description:

Ekko er et samfunnsprogram som sendes mellom 9 og 11, mandag til fredag i NRK P2. To timer med samfunnsstoff, forskning, vitenskap og menneskemøter. Ekko gir deg radio som engasjerer, berører, gir innsikt og overrasker. Programledere er Mona Myklebust, Kalle Turkerud, Jan Erlend Leine og Torkild Jemterud.

Language:

Norwegian


Episodes

Jerusalem

12/12/2017
More
Donald Trump har erklært at han anerkjenner Jerusalem som Israels rettmessige hovedstad, og palestinske ledere har oppfordret til en tredje intifada. For Jerusalem er også hellig for muslimene og sentral for tre store religioner. Ekko har invitert en kristen, en jøde og en muslim for å fortelle om sitt Jerusalem.

Duration: 00:22:47


Raske bokstaver

12/12/2017
More
Det er lett å ta for gitt å kunne sette bokstaver sammen til lyder og ord. Men i 1. klasse jobber de små hjernene hardt for å oversette skriftsymboler til lyder og ord som kan bli til setninger. Nå har flere skoler innført en ny metode for en av de viktigste byggesteinene i læringen. Reporter: Lars Kristian Øverland.

Duration: 00:14:46


Kalde kalkyler = varme barn

12/12/2017
More
Samfunnsøkonomer har regnet ut at om du investerer 10 kroner i omsorg til et barn, så får du opp mot 100 kroner tilbake. Men mange barn i verden får ikke slik omsorg, og blir aldri ressurser for samfunnet de lever i. Hva koster egentlig en dårlig barndom oss? Programleder: Ellen Wesche Guttormsen.

Duration: 00:20:14


En offentlighet i forfall eller vekst?

12/11/2017
More
Allmenningen: historien om norsk offentlighet. Det er lett å komme til ordet , men vanskelig å bli hørt, blir det sagt om nåtidens offentlige samtale. En opplyst samtale bidrar til et trygt demokrati, men er det i fare nå? Hvem har formet norsk offentlighet gjennom historien og hvem har makta?

Duration: 00:26:23


Mugabe: Hvordan gå fra å være helt til despot?

12/11/2017
More
Mugabe - fra helt til despot Da det hvite Rhodesia ble Zimbabwe i 1980 med frie valg også for svarte, var det internasjonal jubel. Først nå, 37 år senere, ble den samme mannen som vant valget i 1980 presset til å trekke seg. Robert Mugabe var frigjøringshelten som ble en despot. Hvorfor gikk det så galt?

Duration: 00:26:14


kan vi lage "bedre" babyer?

12/11/2017
More
Foreldres plikt å skape bedre babyer? Har foreldre en plikt til å skape "bedre babyer"? Den stadig tilbakevendende debatten rundt "designer-babyer" slår til, i takt med fremskrittene i genteknologien. Mer designer-barn-meninger blir det i dagens Ekko.

Duration: 00:14:01


Plast eller ikke rundt maten?

12/11/2017
More
Matemballasjen - venn eller fiende? Forskning viser at nordmenn er negative til plastemballasje og at vi heller ikke vet hvorfor emballasjen er der. Frukt og grønt i løsvekt øker matsvinnet og utslippet, mens skåla og posen nordmenn irriterer seg over faktisk bidrar til å redusere det totale CO2-utslippet, forteller norske emballasjeforskere

Duration: 00:14:47


Gjør det du er ment til !

12/11/2017
More
Renessansen i Firenze 3:4: Gud skapte ikke mennesket til småting Gud skapte ikke mennesket til små ting, alle kan få til noe, alle har en mulighet til å sette et spor etter seg. Ja, det sa de i Firenze for 500 år siden. Den rike Medici-familien trakk i trådene, i byen nord i Italia. De finansierte Michelangelo, og skapte nettverk av kloke folk fra alle yrker som satt og diskuterte meningen med livet og litt til.

Duration: 00:24:04


Presten som hadde englevakt

12/9/2017
More
Hun hadde englevakt da hun ble overkjørt og havnet med hodet under hjulet på en bil for et halvt år siden. Og englevakt mener sokneprest Sunniva Gylver at vi alle har selv om det ikke går like bra for alle som det gjorde med henne. Nå er hun tilbake i 20 prosent stilling . Reporter: Kaja Frøysa

Duration: 00:24:17


Snapstreaks sluker ungdommen

12/9/2017
More
Norske ungdommer jakter på bekreftelse på Snapchat, en populær app som kan lastes ned på mobiltelefonen. For noen er besettelsen blitt for stor, de bruker mesteparten av sine våkne timer på å oppdatere "streaken". Er det på tide med en opprydning i de unges digitale vaner? Programleder: Vidar Sem

Duration: 00:26:01


Abels Tårn

12/8/2017
More
I et noe julepreget Abels tårn spørres det i dag om hvorfor gavebåndet krøller seg når man drar over det med en saks. Og hvorfor det noen ganger IKKE gjør det! Dessuten blir det spørsmål om beste ved for peisfyring og …. Uendeligheten. Torkild Jemterud og hans panel gir svar ifra Realfagsbiblioteket på Universitetet i Oslo!

Duration: 00:53:07


En virtous pensjonist

12/8/2017
More
Lurer du på hvordan Huldra lukter? Ekkos Halfdan Bleken møter den entusiastiske friluftsmannen og pensjonisten, Torgrim Hallvardson Rygnestad som vet svaret.

Duration: 00:23:40


Bitcoins - en trussel mot velferdsstaten?

12/8/2017
More
Vi har fått Bitcoins-dilla, bestemødre, studenter, snekker'n, alle vil være med på den elleville prisøkningen. Men hvis den blir tatt i bruk er det mange som mener at den truer velferdsstaten vår. Tom Staavi, Maria Reinertsen og Torbjørn Bull Jensen diskuterer sammen med Ragna Nordenborg om en økonomi uten tilsyn og med full anonymitet er bra for oss.

Duration: 00:28:11


Hvordan får man en Nobelpris?

12/7/2017
More
Siden den første Nobelprisen i kjemi ble delt ut i 1901, er det bare fire kvinner(!) som har blitt tildelt denne, men 169 menn! Det er faktisk flere prisvinnere som heter Robert, enn det er kvinner som har fått kjemiprisen! Og det er bare to kvinner som har fått Nobelprisen i fysikk. Hvorfor er det slik? Reporter: Guro Tarjem.

Duration: 00:15:17


Paven: ivrig misjonær eller reisende politiker?

12/7/2017
More
Det er knapt noen i verden som har like stor symbolverdi som Paven. Og stadig er han på oppdrag i konfliktfylte områder. Hvilken betydning får besøkene, og hva vil han egentlig med all denne reisingen? mv: Biskop Bernt Eidsvig og Religionsviter Jane Skjoldli, UiB. Programleder: Ellen Wesche Guttormsen.

Duration: 00:28:20


Er blod tykkere enn vann?

12/7/2017
More
Å flytte inn i fosterhjem er eneste løsning for mange barn og ungdommer, men kan være vanskelig. For hva slags relasjon skal du ha til den biologiske familien din? Og hva med samvittigheten når du også blir glad i din nye familie? Møt en kvinne som var i fosterhjem i tenåringstiden. Reporter: Bo Brekke.

Duration: 00:24:30


Hvordan tar vi informerte helsebeslutninger?

12/7/2017
More
Hva som er sunt og ikke, ser ut til å variere fra medieoppslag til medieoppslag om ny forskning. Hvordan kan du vite at rådene forskerne kommer med er riktige? mv; Atle Fretheim, forsker Folkehelseinstituttet. Programleder: Ellen Wesche Guttormsen.

Duration: 00:15:25


En ny joker på Finnmarksvidda

12/6/2017
More
En ny joker på Finnmarksvidda I høyesterett pågår nå en rettsak der en ung reindriftssame forsøker å unngå at reinsdyrflokken hans må reduseres. Det handler blant annet om fremtiden på Finnmarksvidda der vegetasjonen er beitet nesten helt ned noen steder. Staten mener det er for mange dyr på beite. Men nå har forskerne oppdaget en ny joker på vidda - den lille kreklingen med søte svarte bær.

Duration: 00:19:00


Bankenes usynlige rådgivere

12/5/2017
More
Neste gong du søkjer om banklån, møter du kanskje ein usynleg rådgjevar. Dei digitale assistentane kan avgjere om du får innvilga søknaden om større bustadlån, og dei svarer på sekundet, dag og natt. Kjem robotane til å gjere bankfunksjonærane overflødige?

Duration: 00:25:43


Forskning som utfordrer genteknologiloven

12/5/2017
More
I oppdrettsanlegg langs kysten vår sym fleire hundre millionar laks. Noreg skal etter planen auke produksjonen av oppdrettslaks i løpet av dei neste 30 åra. Er den nye genteknologien svaret på spørsmålet om det er mogleg å få til? Høyr om fleire moglege produkt som utfordrar dagens genteknologilov.

Duration: 00:29:07

See More